Reacţia PNL la pod: „Domnule Boc, până când o sa mai puneți viața clujenilor în pericol?”

Reacţia PNL la pod: „Domnule Boc, până când o sa mai puneți viața clujenilor în pericol?”
Vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, cel care a mai atras atenţia asupra stării podurilor din Cluj-Napoca, acuză autorităţile de ignoranţă care ar fi putut duce la o tragedie. Vă prezentăm textul comunicatului lui Ioan Bîldea:

„În urmă cu trei luni, PNL Cluj-Napoca sesiza importanţa executării reparaţiilor la podul Traian, grav avariat, aflat într-o zonă ultracentrală a oraşului, traversat zilnic de mii de clujeni pe jos, în maşină sau în mijloacele de transport în comun. Primăria Cluj-Napoca nu a luat nicio măsură.
Astăzi, într-o zi liberă pentru bugetarii, o parte din trotuarul acestui pod s-a surpat cu totul. Reacția primăriei clujene, condusă de domnul Emil Boc este stupefiantă: trotuarul s-ar fi rupt din cauza mașinilor care circulau pe trotuar. Prostie şi incompetenţă din partea municipalităţii. Ba mai mult, traficul nu a fost restricţionat după incident, astfel că maşinile, dar mai ales mijloacele de transport în comun, circulă încă pe acest pod.
Cu zece zile în urmă, am atras atenția Primăriei Cluj-Napoca și asupra altor poduri din oraş care au devenit pericol public pentru pietoni. Tot atunci, am amintit din nou de situaţia de la podul Traian care a fost pur şi simplu ignorată de autorităţile locale, deşi am fost aproape de o tragedie ca urmare a stării degradate a trotuarelor destinate pietonilor. Răspunsul primăriei: vorbe goale, nicio faptă concretă.

Acum însă, într-o situaţie disperată, municipalitatea a anunţat că reabilitarea podului va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local, la următoarea sedință. Asta la mai bine de patru luni de zile de la primul incident. Singura problemă este că procedurile de achiziţie publică pot dura câteva luni aşa că va mai dura până la demararea propriu-zisă a lucrărilor.

Ne întrebăm dacă domnul Boc şi angajaţii săi competenţi aşteaptă să se întâmple vreo nenorocire pentru a începe să-şi facă treaba. În primăvara acestui an (acum patru luni), o femeie în vârstă de 83 de ani a fost la un pas să cadă prin trotuar în apa râului Someş, după ce asfaltul a cedat. Acum acelaș pod este pe cale să cadă cu totul în Someș. Nu ar fi fost normal ca podul să între în reabilitare în primăvară, imediat după ce s-a petrecut incidentul nefericit? Astăzi, din cauza ignoranţei domnului Boc, clujenii trebuie să aştepte realizarea unor proceduri, conform legii, pentru delegarea unui executant al lucrărilor şi e foarte posibil să ne prindă iarna cu reabilitarea neîncheiată.

Domnule Boc, ce mai aşteptaţi? Până când o sa mai puneți viața clujenilor în pericol?"

 

 

Comenteaza