Reexaminarea cerută de Iohannis pentru legea lui Dragnea, respinsă şi de Camera Deputaţilor şi de Senat

Reexaminarea cerută de Iohannis pentru legea lui Dragnea, respinsă şi de Camera Deputaţilor şi de Senat
Reexaminarea cerută de preşedinte pentru proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea care prevede eliminarea a 102 taxe a fost respinsă miercuri şi de plenul Camerei Deputaţilor. Reexaminarea a fost respinsă şi de Senat.

"Este o performanţă care ţine de consecventă si anume dorinta noastră de a face viata romanilor cât mai bună. Recunosc că nu am mai văzut atâta înverşunare pentru o lege, este un pas important, aşa cum ştiţi a fost contestată la CCR, acum nu mai văd nicio piedică, aştept ca preşedintele să o promulge".

Comisiile din Camera Deputaţilor au dat un raport de respingere pentru cererea de reexaminare, iar apoi, raportul de respingere a fost votat de plenul Camerei. Potrivit ordinii de zi, raportul a fost ultimul punct al şedinţei.

Proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, retrimis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament, a intrat miercuri in dezbaterea Comisiei de buget-finante, dupa care va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sustinand ca actul trebuie sa fie adoptat inaintea votarii bugetului de stat pe anul 2017, potrivit News.ro.

Plenul Senatului a respins marti, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva solicitarii presedintelui Klaus Iohannis votand senatorii PSD, ALDE, UDMR. In favoarea reexaminarii au votat senatori PNL, USR si PMP - 36 de voturi.
Reamintim că presedintele Klaus Iohannis a retrimis vinerea trecuta Parlamentului, pentru reexaminare, Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, initiata de PSD, avertizând asupra riscurilor cu care s-ar putea confrunta serviciile publice de presă în cazul anulării taxei radio-tv şi explicând că reexaminarea se impune în pofida deciziei de constituţionalitate a CCR, scrie news.ro.

 

Comenteaza