REPER și-a prezentat lista candidaților pentru Parlamentul European. Clujul este reprezentat de un profesor universitar

REPER și-a prezentat lista candidaților pentru Parlamentul European. Clujul este reprezentat de un profesor universitar
| Foto: Facebook.com/Ciprian Mihali

Reprezentanţii partidului REPER şi-a anunţat, luni, lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Din echipa REPER fac parte actuali europarlamentari precum Dacian Cioloş, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, actualii deputaţi Andrei Lupu şi Oana Cambera şi Simina Tulbure, dar şi cercetătorul fizician Cristian Presură. Clujul este reprezentat pe listă de către profesorul universitar Ciprian Mihali.

Colegii m-au ales să deschid lista Partidului REPER la aceste alegeri. Suntem un partid care participă prima dată în alegeri dar suntem oameni cu experienţă mare care am arătat că România poate fi influentă în Uniunea Europeană cu politicieni frermi, integri şi muncitori. Avem ambiţia de a răsturna toate calculele electorale pe care şi le fac ceilalţi. Poate nu suntem azi cotaţi cu mari şanse, dar suntem hotărâţi să muncim oricât este nevoie pentru a convinge cetăţenii că avem cea mai bună echipă care reprezintă România în UE. Cel mai bun sondaj este rezultatul votului”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit news.ro.

Eurodeputata Ramona Strugariu a avut doar cuvinte de laudă la adresa profesorului clujean.

Am livrat peste promisiunile din campania electorală, este un lucru fără precedent în istoria politică a României. Mai mult, Reper are o listă care respectă paritatea de gen şi cotele de tineri, exact aşa cum ne-am angajat. Facem ceea ce spunem că suntem: un partid liberal, pentru care viitorul tinerilor contează, pentru care valorile democratice şi europene nu sunt doar declarative. Suntem primul partid din România pe ale cărui liste se regăsesc în mod egal femei şi bărbaţi, oameni foarte competenţi, şi care are trei candidaţi de sub 35 de ani în primele 10 poziţii. Tot în top 10 avem un cercetător de renume, fizicianul Cristian Presură, şi un intelectual şi diplomat român de excepţie, profesorul Ciprian Mihali”, a spus și Ramona Strugariu.

Ciprian Mihali este doctor în filosofie și predă la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul UBB Cluj. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucrează în domeniul cooperării internaționale la Bruxelles.

Comenteaza