Revoltă în PSD Cluj. Se pregăteşte un desant la Bucureşti

Revoltă în PSD Cluj. Se pregăteşte un desant la Bucureşti
Decizia preşedintelui PSD Liviu Dragnea de a-l numi pe Horia Nasra interimar la comanda organizaţiei judeţene a provocat revolta unui important grup de membri ai vechiului Birou dizolvat, primari şi alţi aleşi locali cu vechime.

Printre cei mai vehemenţi contestatari apar primarii Lucia Suciu din Chinteni, Grigore Fati din Apahida, care au intervenit telefonic în matinalul moderat de Carol Vlad şi Ion Novăcescu la Realitatea FM, dar şi fostul consilier judeţean Dan Canta. Numărul nemulţumiţilor este, însă, mult mai mare, cuprinzând mai mulţi primari şi consilieri. În scurt timp aceştia se vor aduna la sediul PSD din Cluj-Napoca pentru a-şi alege o delegaţie care va merge la Bucureşti să-i ceară socoteală lui Dragnea.

„Nu e normal ce se întâmplă, nu e firesc să se ia asemenea decizii fără să fim consultaţi. Pe judeţ rezultatele au fost foarte bune, problema e la Cluj-Napoca şi cei care au condus organizaţia de acolo să răspundă, pentru că ei sunt vinovaţi. În celelalte judeţe în care s-a întâmplat la fel interimari au fost puşi parlamentari sau, acolo unde n-au fost parlamentari, vicepreşedinţi de la Bucureşti. Dacă s-ar fi procedat la fel şi la Cluj, până la organizarea alegerilor în organizaţie, nimeni n-ar fi avut nimic de comentat. Există mulţi oameni cu experienţă, cu rezultate, care meritau acest interimat.

Am mandatat-o pe doamna deputat Aurelia Cristea să-i transmită domnului preşedinte Dragnea că un grup de primari şi aleşi locali vrem o întâlnire de urgenţă cu el, dar nu mai târziu de marţi. În 30 de zile trebuie să organizăm alegeri, să avem o conducere legitimă, nu putem intra în alegerile parlamentare cu o conducere interimară. Trebuie să înţeleafă toată lumnea că avem mii de voturi în spate şi nu poate nimeni să decidă fără să ne consulte", a declarat Suciu pentru ZIUA de CLUJ.

Fostul şef (tot interimar) al social-democraţilor clujeni, Valentin Cuibus, apreciază, la rândul său, că ar fi trebuit consultată organizaţia înaintea luării unei asemenea decizii. „Cred că lucrurile trebuie discutatre, văzut care-s argumentele, normal e ca organizaţia să fie consultată. Dacă vrei să obţii rezultate trebuie să consulţi organizaţia, altfel nu merge", a spus Cuibus.

Uluit de brusca promovare a lui Nasra este şi fostul consilier judeţean Dan Canta. „Mai întâi, decizia de retragere luată de Remus Lăpuşan mi se pare justă, înţeleaptă şi oportună. Trebuie făcută o analiză a rezultatelor din municipiu, care să genereze soluţii politice eficiente. Din câte ştiu, domnul Nasra a participat la alegerile locale în calitate de candidat pe locul doi la consiliul local. Mă tem că o vină foarrte mare, dacă nu covârşitoare, pentru rezultatul pe municipiu are şi Nasra. El şi-a dat dermisia de la tineret, or, din câte ştiu, numai tineri erau pe acea listă, care şi-au demonstrat nivelul de performanţă. Din punctul meu de vedere, mediocritatea rezultatului pe municipiu se datorează tocmai acestei echipe de candidaţi, prestaţiei lor supermodeste, care n-a convins deloc electoratul.

Or să recompensezi un eşec cu o funcţie de preşedinte interimar al PSD Cluj mi se pare inacceptabil politic şi dezastruos în planul imaginii partidului. Nu poţi trata o organizaţie politică după modelul corporatist, numind pe cine vrei tu în funcţii. Aceasta a fost şi una dintre greşelile lui Remus Lăpuşan. Soluţia politică nu poate fi găsită decât prin mijloace democratice, adică dezbateri, dialog politic şi confruntare politică prin alegeri", a apreciat Canta.

Fostul şef al PSD Cluj, Remus Lăpuşan refuză să comenteze oportunitatea numirii lui Nasra la comanda PSD Cluj. „A fost propunerea lui Liviu Dragnea, pe care o respect. În ce mă priveşte, am spus că voi rămâne lângă echipă şi vom încerca să avem rezultate mai bune la viitoarele alegeri", s-a limitat să comenteze Lăpuşan.

Nici Horia Nasra n-a fost mai locvace. „Am fost numit în această funcţie, mă onorează, respect deciziile partidului, îi respect pe toţi colegii şi nu cred în comentariile la cald", a fost tot ce a avut, deocamdată, de declarat cel a cărui numire în fruntea PSD Cluj a declanşat jihadul în organizaţie.

 

Comenteaza