România, în „Schengen aerian și maritim” de la 31 martie. Rareș Bogdan: „Am reușit. Este un succes important de etapă”

România, în „Schengen aerian și maritim” de la 31 martie. Rareș Bogdan: „Am reușit. Este un succes important de etapă”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

România și Bulgaria vor adera, oficial, la spațiul Schengen aerian și maritim pe 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut la finalul lunii decembrie a anului trecut de către Consiliul UE.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan susține că beneficiile aderării la Schengen vor fi resimțite de toți românii, printre acestea numărându-se: economisire de timp și bani la frontiere sau mai multe oportunități de afaceri.

Români în Europa! Duminica aceasta, pe 31 martie, încep călătoriile la liber prin Europa și pentru români, pe cale aeriană și maritimă! Tocmai în ziua de sărbătorire a Paștelui Catolic și cu doar câteva zeci de zile înaintea Paștelui Ortodox, când oamenii călătoresc în scop religios sau recreativ mult mai mult.

Aderarea la spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, este un succes important de etapă, la care PNL a contribuit decisiv, după intervenții politice și diplomatice dificile, lungi, uneori contondente. Dar am reușit! Vom adera complet la spațiul Schengen!

Continuăm negocierile și demersurile necesare prin toți vectorii de influență politică, guvernamentală și diplomatică pe care Partidul Național Liberal îi are și-s oameni bine pregătiți profesional și ambițioși în urmărirea obiectivelor importante pentru România.

Țara noastră, cetățenii noștri, vor beneficia curând de TOATE avantajele spațiului Schengen. Libera circulație terestră se află deja sub un angajament ferm în acest sens din partea Partidului Popular European și vom continua eforturile prin negocieri directe în Parlamentul European și Consiliul JAI.

Beneficiile aderării la Schengen vor fi resimțite de toți românii: economisire de timp și bani la frontiere, mai multe oportunități de afaceri și consolidarea integrării europene a patriei noastre”, a transmis prim-vicepreședintele PNL.

România, în „Schengen aerian și maritim” de la 31 martie. Rareș Bogdan: „Este un succes important de etapă”

Comenteaza