Romii cer demisia premierului: „Ja chere, Dăncilă”, adică „Du-te acasă”

Romii cer demisia premierului: „Ja chere, Dăncilă”, adică „Du-te acasă”
| Foto: realitatea.net

Reprezentanţii mai multor organizaţii ale romilor din Transilvania au cerut, luni, demisia Guvernului şi a premierului în limba lor, romani, spunând „Ja chere, Dăncilă”, adică „Du-te acasă”, pentru că nu a elaborat o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei etniei.

Potrivit unui comunicat al organizaţiilor romilor din Transilvania transmis, luni, presei, Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, 8 aprilie, mai multe organizaţii de romi din Transilvania - Fundaţia Roma, Gypsy Media, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din România, Asociaţia romilor din Transilvania, Partidul Creştin al Romilor din Transilvania, transmit un mesaj guvernului şi premierului să demisioneze, pe limba romani.

Reprezentanţii romilor sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi şi, mai mult decât atât, nu s-a elaborat o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor”, se arată în documentul citat de Mediafax.ro.

Aurel Pascu, reprezentantul romilor din Transilvania, a subliniat în comunicat că este firesc să se ceară demisia premierului, deoarece situaţia în care trăiesc romii din România e neschimbată, aceştia văzând că se poate şi mai rău.

„Ne-am săturat de promisiuni şi de rapoarte trimise instituţiilor europene potrivit cărora romii sunt integraţi şi ajutaţi, în condiţiile în care realitatea este cu totul alta. Guvernul PSD - ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor aşa zişi lideri romi, care nu şi-au adus nici un aport bun asupra etniei ţigăneşti.

Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare şi, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia guvernului şi a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi şi suntem mai bine auziţi”, a spus Pascu.

Comenteaza