Rusia stă pe un butoi de pulbere: Putin este frustrat de stadiul invaziei din Ucraina / Ce ar putea urma

Rusia stă pe un butoi de pulbere: Putin este frustrat de stadiul invaziei din Ucraina / Ce ar putea urma
| Foto: playtech.ro

Statele Unite afirmă că au informaţii solide potrivit cărora Putin îşi îndreaptă explozii neobişnuite de furie împotriva unor persoane din cercul său apropiat în legătură cu stadiul campaniei militare.

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin este din ce în ce mai frustrat de cum decurge invazia din Ucraina şi ar putea considera că singura sa opţiune este amplificarea violenţelor.

În timp ce economia rusă se clatină sub sancţiuni globale fără precedent, iar forţa sa militară pretins superioară pare împotmolită, Putin a avut excese de furie împotriva subalternilor, chiar dacă rămâne în mare parte izolat, în parte din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19, au spus sursele.

Agenţiile de informaţii occidentale declară că au o bună vizibilitate asupra lui Putin în acest moment şi îi urmăresc îndeaproape mişcările pentru orice schimbare semnificativă de comportament. Patru oficiali americani au declarat că nu există informaţii care să spună că acesta este instabil din punct de vedere mental, dar au spus că a afişat un model de comportament diferit faţă de cel din trecut, scrie NBC News.

Acest lucru este neobişnuit, spun aceştia, deoarece Putin, un fost ofiţer de informaţii, îşi ţine de obicei emoţiile sub control. "El nu mai este acelaşi dictator cu sânge rece şi cu ochii limpezi care era în 2008", a declarat fostul director al CIA John Brennan.

Un diplomat occidental a declarat că Putin pare să fie din ce în ce mai izolat şi mai prost informat. "Principala preocupare este informaţia pe care o primeşte şi cât de izolat este. Izolarea este o preocupare foarte mare", a declarat diplomatul. "Nu credem că el are o înţelegere realistă a ceea ce se întâmplă".

Senatorul Marco Rubio, republican din Florida, membrul principal al Comisiei pentru Informaţii, a declarat pe Twitter că "vechiul Putin era un ucigaş cu sânge rece, dar calculat. Acest nou Putin este şi mai periculos".

În afară de bombardamentele intense din jurul oraşului ucrainean Harkov, forţele ruseşti nu au declanşat până acum genul de campanie concentrată de artilerie şi bombardament pe care au folosit-o în acţiunile militare anterioare, a declarat Michael Kofman, analist la think tank-ul CNA.

Armata rusă este "în primul rând o armată de artilerie şi a folosit până acum o fracţiune din focurile sale disponibile în acest război", a scris Kofman pe Twitter.

loading...
Etichete
Comenteaza