Sabin Sărmaș, primul mesaj după alegeri. „Voi fi cu ochii pe marile proiecte promise de Boc: centură, spital regional, metrou”

Sabin Sărmaș, primul mesaj după alegeri. „Voi fi cu ochii pe marile proiecte promise de Boc: centură, spital regional, metrou”
| Foto: Facebook / Sabin Sărmaș

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, a obținut aproape 30% din voturi, un rezultat pe care nimeni nu l-a anticipat. În ciuda acestui scor, primarul Emil Boc a câștigat al șaselea mandat.

Alegerile pentru primăria municipiului Cluj-Napoca au fost câștigate de Emil Boc cu 42,5%. Acesta va fi cel de-al șaselea mandat de edil pentru Boc. 

Pe locul doi s-a clasat chiar fostul său coleg din PNL, Sabin Sărmaș, care a acumulat 29,3% din voturile clujenilor. Nici Sărmaș nu credea că va lua mai mult de 15-20%, scorul de aproape 30% fiind o adevărată surpriză atât pentru el, cât și pentru scena politică clujeană.

Sabin Sărmaș a avut, luni, o primă reacție după alegerile locale de duminică, pe rețelele de socializare, unde a postat un filmuleț în care compară scrutinul de la Cluj cu bătălia de la Stalingrad, din cel de-al doilea Război Mondial. 

Primarul din umbră. Am încercat să găsesc o analogie care să spun clar ce am făcut noi toți, duminică, la Cluj. Stalingrad - asta am făcut, bătălia care a schimbat soarta războiului. Cu un scor de 30%, am reușit ceva unic în România postrevoluționară. Să rănim mortal un sistem care părea de nezdruncinat. Niciunul din candidații altor partide nu a trecut de 9% în ultimii 12 ani, indiferent din ce partid a făcut parte. Nici USR, nici PSD, nimeni.

Am făcut-o eu, independent, reprezentantul vostru, al clujenilor invizibili. Sunt de astăzi primarul vostru, al tuturor celor care m-ați votat. Aproape 40.000 de oameni. Vă mulțumesc tare mult. Vă rog să nu fiți frustrați sau dezamăgiți. A fost un scor remarcabil, dacă ne gândim la mașinăria din spatele complexului administrativ-financiar care îl ține pe Boc în spate. Un scor remarcabil ținând cont că nu am fost susținut de niciunul din celelalte partide, ci chiar acuzat că sunt iepure de către unii care au sfârșit luând câteva mii de voturi. 

Un scor remarcabil dacă te uiți la prima candidatură a lui Nicușor Dan, care a obținut doar 8% deși se bătea cu Sorin Oprescu și problemele lui penale. A fost un scor remarcabil dacă ne uităm la canitatea de promisiuni făcute la hectar în campanie de actualul primar. Și, pentru că am ajuns aici, ca primar al vostru, clujeni invizbili, voi fi cu ochii pe marile proiecte promise de Boc: centură, spital regional, metrou și toate celelalte șantiere deschise cu fast în campanie.

Sunt aici, oricând ai nevoie de mine, la biroul din Universității nr. 11, primăria din umbră, cum îi zic englezii. Sau poți să mă cauți pe același număr de telefon pentru că rămâne valabil ceea ce ți-am spus în campanie: zici Sabin, și vin. Povestea merge mai departe. Miracolele se muncesc!”, a transmis Sabin Sărmaș.

Comenteaza