Scandal mare între useriștii clujeni. Șefa USR-PLUS Cluj-Napoca, dată jos din funcție

Scandal mare între useriștii clujeni. Șefa USR-PLUS Cluj-Napoca, dată jos din funcție
| Foto: Facebook.com/Manuela Petrescu

La fel ca la nivel național, unde USR-ul stă pe un butoi de pulbere, totul culminând cu demisia liderului Dacian Cioloș, și în filiala județeană de la Cluj situația este extrem de tensionată.

Potrivit unui mesaj primit pe adresa redacției ZIUA de CLUJ (redactie@zcj.ro), președintele USR Cluj, fostul subprefect Camelia Sălcudean, este în „război” cu șefa organizației municipale Cluj-Napoca, Manuela Petrescu.

Astfel, chiar într-o scrisoare redactată de către cea din urmă pentru colegii săi, în acest weekend, „în urma disensiunilor cu Biroul Județean USR Plus, se pregătește convocarea unei Adunări Generale pentru alegerea unui nou președinte de Birou Local al USR Plus Cluj-Napoca”.

Conform informațiilor din interiorul USR Cluj, Camelia Salcudean a certat-o pe Manuela Petrescu fiindcă aceasta și-a permis să-l contacteze pe Dacian Cioloș fără acordul său. De asemenea, Sălcudean ar dori ca să-i „termine” sau să-i izoleze pe toți membrii din vechiul USR sau pe toți care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu ea.

Președinta USR Cluj-Napoca s-a apărat la auzul veștii că va fi schimbată și și-a prezentat o parte din realizările din fruntea organizației municipale:

„Am încercat să creștem vizibilitatea în presa locală, am crescut reach-ul la pagina de Facebook a Biroului Local cu peste 600%, m-am implicat și am găsit soluții pentru situația de pe strada V. Papilian (unde casele se surpau din cauza unui șantier), am făcut dezbateri publice, am inițiat și coordonat un proiect de donații de Crăciun, am făcut strategii pentru dezvoltarea filialei, pentru partea de comunicare, am început implementarea lor.

Am fost votată ca președinte al filialei Cluj-Napoca, iar principala mea datorie este către membrii de partid și implicit, către locuitorii orașului. Asta înseamnă transparență, înseamnă să cunoașteți faptele, înseamnă să facem proiecte în folosul comunității.

Am reușit o premieră la nivelul primăriei Cluj-Napoca (primul HCL aprobat în acest mandat legislativ), am reușit să ajut  oamenii din cartierul Europa, am făcut strategia de creștere și lucrăm pe comunicare, am făcut și proiecte mai mici. 

Ca orice om, recunosc că am făcut unele greșeli, dar am considerat că, în spiritul transparenței și al democrației, colegii din partid care m-au votat inițial (în procent de peste 80%), să fie cei care decid dacă vor să aibă alt președinte de filială” se mai arată în mesajul Manuelei Petrescu.

Comenteaza