Scrisoarea deschisă pornită de la Cluj pentru demascarea plagiatului lui Ponta aduce semnături din Germania, Franţa şi Elveţia. Ce spun semnatarii VIDEO

Scrisoarea deschisă pornită de la Cluj pentru demascarea plagiatului lui Ponta aduce semnături din Germania, Franţa şi Elveţia. Ce spun semnatarii VIDEO
Mai mulţi profesori ai Universităţii "Babeş-Bolyai" au semnat o scrisoare deschisă în care spun că Victor Ponta a plagiat în mod evident şi condamnă decizia Consiliului Naţional de Etică, cel care l-a absolvit pe premier de orice vină în acest caz. La o zi după ce a fost făcută publică, scrisoarea adună semnături şi de la profesori din Germania, Franţa sau Elveţia.

Cadrele didactice au decis să formuleze scrisoarea deschisă după ce Universitatea Babeş-Bolyai a evitat până acum să ia o poziţie oficială în privinţa acuzaţiilor de plagiat aduse lui Victor Ponta. Următoarea şedinţă a senatului UBB este programată abia în septembrie, dar semnatarii scrisorii nu au mai aşteptat o poziţie oficială a universităţii în acest caz.

"Am solicitat Senatului să exprime o poziţie oficială a universităţii în raport cu problema acestui plagiat. Universităţile româneşti sunt privite ca instituţii care acordă titluri şi diplome care nu au acoperire. Dacă studenţii, tinerii din România vor să plece în străinătate şi să lucreze, diplomele lor nu sunt recunoscute", spune Marius Lazăr, conferenţiar la Facultatea de Sociologie a UBB.

Semnatarii scrisorii deschise se declară indignaţi de atitudinea ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, faţă de Universitatea Bucureşti, care a dat decizie de pagiat în cazul tezei de doctorat a premierului.

"Unul din lucrurile principale spuse în scrisoarea noastră este că suntem alături de colegii noştri de acolo care au fost ameninţaţi mai puţin voalat de Ecaterina Andronescu, că li se va desfiinţa şcoala doctorală dacă au îndrăzneala să declare plagiatul lui Ponta. Au declarat plagiatul şi lucrurile logice merg mai departe, ei nu se vor opri", spune Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a universităţii clujene.

Cadrele didactice solicită ca premierului Victor Ponta să îi fie retras titlul de doctor.

Comenteaza