Se ascut săbiile în competiţia electorală clujeană: ce directori vor fi schimbaţi

Se ascut săbiile în competiţia electorală clujeană: ce directori vor fi schimbaţi
Marius Nicoară îl aşteaptă cu cătuşe şi o biblie pe Emil Boc la o confruntare televizată. Remus Lăpuşan spune că PDL ar fi susţinut financiar de pădurarii Clujului.

Candidatul USL la Primăria clujeană, liberalul Marius Nicoară, e gata de o confruntare cu Emil Boc, dar spune că va veni înarmat cu o biblie şi o pereche de cătuşe, despre care susţine că ar fi "simbolurile care îl caracterizează pe Boc". Tot el vrea să pună capăt ipocriziei cu prefecţii "apolitici". Remus Lăpuşan acuză directorii "deconcentratelor" că ar face chetă pentru PDL. În replică, democrat-liberalii reclamă: "atacuri murdare".

Deşi mai sunt doar câteva zile până la startul oficial al campaniei electorale, competitorii îşi turează deja motoarele. Nicoară îl invită deja pe principalul său adversar la o dezbatere faţă în faţă, dar, în acelaşi timp, îşi dezvăluie şi "arsenalul". "Mă duc la orice dezbatere cu Emil Boc, dar cu Biblia şi cu cătuşele pe masă. Sunt cele două simboluri care îl reprezintă pe Emil Boc. Biblia reprezintă faptul că a jurat strâmb. Avea un mandat de primar, dar a părăsit Clujul după câteva luni, deşi a jurat că nu va pleca. De asemenea, a jurat că nu va face nici un compromis cu UDMR şi a minţit. Cătuşele i le voi duce pentru că i-a susţinut şi a garantat pentru Sorin Apostu şi Radu Bica", a anunţat Nicoară.

Plecat din ţară, Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a spune dacă va onora sau nu "invitaţia" la confruntare. În locul său, şeful PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a calificat spusele lui Nicoară drept "mod murdar de a face campanie". "Asistăm la o serie de atacuri virulente, prin invocarea jurămintelor pe cărţi sfinte. Această manieră de a se raporta la clujeni denotă iresponsabilitate şi lipsa unei viziuni clare în ceea ce priveşte dezvoltarea şi modernizarea municipiului Cluj-Napoca şi a judeţului Cluj şi, în mod evident, lipsa argumentelor sustenabile în vederea obţinerii votului de încredere al clujenilor", a reacţionat Buda.

Liderul liberalilor clujeni se declară adeptul abandonării ipocriziei cu prefecţii "apolitici" şi spune că va încerca să provoace modificarea legislativă necesară repolitizării funcţiei de reprezentant al guvernului în teritoriu. "Prefectul n-ar trebui să fie înalt funcţionar public, ar trebui să vină şi să plece odată cu guvernul. Prefectul trebuie să aplice în teritoriu programul politic al unui guvern politic, prin urmare, funcţia trebuie să aparţină partidelor aflate la guvernare. Voi lupta în parlament să schimb legea şi să revenim la prefecţii politici", a declarat Nicoară. Vorbele sale au fost întărite de omologul său social-democrat, Remus Lăpuşan. "Noi vom propune prefectul şi subprefectul, iar premierul îi va numi în funcţie", a spus Lăpuşan. Potrivit înţelegerii dintre cele două partide, viitorul prefect va fi de la PSD, iar subprefectul de la PNL. Amintim că, aflat încă în funcţie, prefectul Florin Stamatian a spus că nu are de gând să demisioneze şi că, după ce a reprezentat în Cluj guvernele Boc şi Ungureanu, e dispus să fie şi reprezentantul eventualului cabinet Ponta. Nicoară a precizat că, personal, are un singur reproş la adresa lui Stamatian. "Nu am nici un reproş la adresa domnului Stamatian, doar că e prefect al PDL, implicat în viaţa politică a PDL, care participă la şedinţele PDL", a spus Nicoară.

Deşi la nivel central s-a stabilit şi s-a promis public că numirile în funcţii pe criterii politice se vor opri la nivelul secretarilor de stat şi nu vor mai opera în cazul şefilor instituţiilor deconcentrate, la Cluj aceştia nu pot sta tocmai liniştiţi pe funcţii. "În acest moment, la nivelul USL, nu avem nici o discuţie privind deconcentratele. Acum ne ocupăm exclusiv de campania electorală, nu de împărţit între noi funcţii la deconcentrate. În plus, s-a stabilit deja că de acum acestea vor fi conduse exclusiv de profesionişti. Dar le cer public şefilor de instituţii deconcentrate şi îi avertizez să se ocupe exclusiv de problemele profesionale, şi nu de campanie electorală pentru PDL. Vom sta cu ochii pe ei şi la prima astfel de greşeală îi vom da afară în 24 de ore", a anunţat Lăpuşan. El susţine că a primit deja informaţii despre un asemenea director care şi-ar obliga subordonaţii să cotizeze la partid. "Directorul Direcţiei Silvice, domnul Ioan Morar, cere bani pădurarilor pentru campania electorală a PDL", a spus Lăpuşan. Cel în cauză respinge însă vehement această acuzaţie. "E o declaraţie mincinoasă, nu are nici un suport de adevăr. Dacă cineva a constatat vreodată sau are informaţii că eu am făcut aşa ceva, să vină să facă o plângere în scris organelor abilitate, să vină să se facă cercetări şi cine-i vinovat să plătească, pentru că aşa ceva eu consider că e penal", a declarat Ioan Morar.

 

 

Comenteaza