Se repetă scandalul de anul trecut!? Viktor Orban a ajuns în tabăra de vară de la Băile Tușnad

Se repetă scandalul de anul trecut!? Viktor Orban a ajuns în tabăra de vară de la Băile Tușnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns, miercuri după-amiază, la Băile Tuşnad, unde va participa la Universitatea de Vară "Tusvanyos".

Este pentru prima dată în ultimii ani când premierul Viktor Orban vine la Băile Tuşnad chiar din ziua deschiderii lucrărilor Universităţii de Vară.

În anii trecuţi, acesta obişnuia să vină joi seara, iar vineri să aibă întâlniri cu reprezentanţii maghiarilor din Bazinul Carpatic, după care, în cursul zilei de sâmbătă, să îşi ţină tradiţionalul discurs.

Organizatorii evenimentului au precizat pentru AGERPRES că nu ştiu nimic despre programul privat al premierului Ungariei, confirmând doar că sâmbătă acesta va fi prezent la panelul obişnuit de discuţii din cadrul Universităţii "Tusvanyos".

În cadrul vizitei private pe care o efectuează în România, Viktor Orban s-a întâlnit, miercuri, la Bucureşti cu premierul Marcel Ciolacu, fiind discutate chestiuni legate de relaţiile bilaterale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care apare alături de cei doi premieri, dar şi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând că Viktor Orban a venit în Bucureşti la invitaţia lui Marcel Ciolacu.

Ce s-a întâmplat anul trecut

Amintim, premierul maghiar a afirmat, în 2022, la tabăra de vară de la Băile Tușnad, că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei au eșuat. Viktor Orban considera că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Totodată, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene. „Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Orbán, declarație care a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

Comenteaza