Se semnează sâmbătă „marea împăcare liberală" la fosta cantină MIU?

Se semnează sâmbătă „marea împăcare liberală
„Nicoară e disperat că a pierdut tot la nivel naţional (...) Antonescu l-a pus deoparte (...) îşi pregăteşte înmormântarea politică", declara Ioan Petran acum trei zile. „E interesant că vorbeşte Petran, care a avut un scor formidabil de 11%. Nu te apuci să critici atunci când tu eşti zero", venea replica lui Nicoară. Cu toate acestea, vineri, şeful PNL Cluj a anunţat că-l susţine pe... Petran la preşedinţia organizaţiei municipale.

„Îl susţin pe Ioan Petran. Data trecută l-am susţinut pe Adrian Oros pentru că el m-a rugat primul şi i-am promis acest lucru, de această dată i-am promis lui Horea Uioreanu că-l voi susţine, dar, cum nu mai candidează, m-a rugat Petran să-l susţin şi i-am promis că-l voi susţine", a declarat Nicoară. Cât despre schimbul de replici de acum trei zile „acelea au fost declaraţii politice", susţine Nicoară.

Petran confirmă, chiar dacă nu-l iartă pe Nicoară pentru cuvintele de marţi. „Într-adevăr, aşa e, l-am rugat să mă susţină şi mă va susţine. Chiar dacă am avut divergenţe de ordin politic, Marius Nicoară rămâne un stâlp al partidului şi ştie cine are valoare în partidul ăsta, e inginer ca şi mine şi ştie că un zero e mai mult decât minus infinit", a afirmat Petran. Dar, dacă în urmă cu trei zile spunea că-l va învinge pe Adrian Oros „la zero", cu doar o seară înaintea competiţiei, devenise ceva mai ponderat. „Fie ca cel mai bun să câştige, plecăm de la 50-50. Cred că de această dată nu mă mai retrag", a afirmat Petran, aluzie la ultimele alegeri, când, tot în faţa lui Oros, a renunţat la candidatură în ultima clipă.

În schimb, preşedintele interimar al organizaţiei, Horea Uioreanu, susţinător, la rândul său, al lui Petran, s-a declarat surprins de apariţia lui Nicoară în aceeaşi tabără cu el şi nu a ratat ocazia să mai lanseze o ironie la adresa celui cu care se află într-un veritabil război în interiorul organizaţiei clujene. „Sincer, acum aflu pentru prima oară acest lucru. Poate că nu mai sunt contracandiaţi, nu ştiu cum de îl susţine pe Petran", a comentat Uioreanu. Principalul contracandidat al lui Petran, Adrian Oros, n-a putut fi contactat.

Alegerile pentru noua conducere a PNL Cluj-Napoca se vor desfăşura astăzi, cu începere de la ora 14, în sala Senior Bistro (fosta cantină M.I.U.) din cartierul Mănăştur. Printre invitaţi au confirmat prezenţa primarii de Oradea, Ilie Bolojan şi Zalău, Radu Căpâlnăşiu, precum şi deputatul de Maramureş Mircea Dolha.

 

Comenteaza