Secretar de stat clujean, demis din funcție. USR PLUS Cluj: Ne cerem scuze pentru că ați devenit un pion politic în acest război

Secretar de stat clujean, demis din funcție. USR PLUS Cluj: Ne cerem scuze pentru că ați devenit un pion politic în acest război

Conferențiarul universitar Cristian Litan, numit de USR PLUS în funcția de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost demis.

Conferențiarul clujean Cristian Litan, fost prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, apolitic, propus de USR PLUS Cluj și numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, se numără printre oficialii din ministere demiși miercuri de premierul Florin Cîțu, după ce miniștrii USR PLUS s-au retras din Coaliție.

"Nu au fost demişi secretarii de stat USR PLUS. A fost demis Cristian Litan, fost prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, apolitic, cel care a venit în MCID ca să construiască sinergia care ne lipseşte dintre universităţi şi institutele de cercetare şi în privinţa căruia m-am sfătuit la începutul mandatului cu domnul rector Daniel David, înainte de a-i propune această misiune", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Ciprian Teleman.  

Fostul ministru afirmă că fostul secretar de stat este "un om de un profesionalism exemplar şi care a avut o activitate impecabilă".  

"Cu această nefericită ocaziei îi prezint scuzele mele pentru mocirla în care l-am băgat. Sper să mă ierte", a mai transmis Teleman.

"Astăzi este o zi neagră în evoluția clasei politice românești. Astăzi, oamenii noi din politică numiți de către USR PLUS în aparatul administrației centrale au început să fie demiși de vechea clasă politică, după numai câteva luni de la numire, timp în care au demarat multiple proiecte de restructurare și îmbunătățire a modului de lucru în diverse ministere.
Printre ei se găsește și Cristian Litan, clujean, apolitic, conferențiar universitar, cercetător de top, fost secretar de stat in Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, fost prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, poziție la care a renunțat pentru a reprezenta Clujul în administrația centrală. Ne doare demiterea unui om cum este domnul Litan din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și ne declarăm profunda dezamăgire pentru acțiunea premierului în exercițiu.
"Cristian Litan a venit în MCID ca să construiască sinergia care ne lipsește dintre universități și institutele de cercetare și în privința căruia m-am sfătuit la începutul mandatului cu domnul rector Daniel David, înainte de a-i propune această misiune.
Cristian este un om de un profesionalism exemplar și care a avut o activitate impecabilă." - Ciprian Teleman
Ne cerem scuze, domnule Litan, pentru că ați devenit un pion politic în acest război și ne pare rău că nu puteți, pentru moment, finaliza proiectele pe care le-ați demarat între universitățile din țară și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Pe de altă parte, Clujul, Universitatea Babeș-Bolyai, familia USR PLUS Cluj vă dorește bun venit acasă.
PS: Suntem contrariați de modul în care unii oameni din clasa politică clujeană susțin această epurare. Este evident că ei nu mai sunt susținători ai oamenilor profesioniști și apolitici în administrația publică", au transmis, joi, cei de la USR PLUS Cluj.

Comenteaza