Senator PSD Cluj, despre situaţia de la Institutul de Urologie

Senator PSD Cluj, despre situaţia de la Institutul de Urologie
Senatorul PSD Cluj Vasile Ilea a făcut miercuri o declaraţie de presă despre situaţia dificilă în care se află Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj.

„Urmăresc cu foarte mare interes situația ICUTR. Categoric, institutul se află într-o situație nefericită având conturile blocate iar medicii și personalul de acolo și-au luat salariile cu întârziere. Din fericire, datorită profesionalismului și dăruirii celor din institut, actul medical nu a avut prea mult de suferit, deși din informațiile care le am, achizițiile pentru anumite necesități aferente îndeplinirii actului medical se fac din bugetul personal al câtorva cadre medicale cu dăruire și har pentru profesia de medic", afirmă Ilea.

Senatorul anunţă că se va implica pentru rezolvarea situaţiei institutului, dar că trebuie văzute cauzele care au adus unitatea în această criză. Parlamentarul clujean, care este şi preşedintele organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PSD, acreditează ideea că de-a lungul ultimilor ani, fosta conducere a ICUTR a reuşit să depăşească situaţii financiare dificile cu sprijinul primăriei clujene, iar Ministerul Sănătăţii nu ar fi fost informat despre aceste datorii.

„Pe lângă datoriile față de anumiți furnizori de servicii medicale, ICUTR a avut mereu și datorii pentru arieratele normale, gen Electrica Furnizare SA, E-ON Gaz, pe care fosta conducere, cu prof. Lucan în frunte, reușea să le plătească cu largul concurs al Primăriei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc l-a ajutat mereu pe Lucan în situațiile limită ale ICUTR, apelând la fondurile de rezervă ale Primăriei Cluj, dedicate de către CL Cluj-Napoca rezolvării problemelor și de această natură. Păi dacă Lucan s-a descurcat tot timpul ajutat de Boc oare de ce să mă mai mire reacția ministrului sănătății?!

Dacă au fost mai tot timpul probleme financiare care s-au datorat și managementului mai puțin fericit al fostei conduceri și tu nu ai adus la cunoștință ministerului de resort aceste probleme, preferând să le rezolvi pe "șustache", acum mă chemi să te ajut după ce ani de zile ai tăcut mâlc și ai lăsat situația să treneze, ba mai mult decât atât, să se complice până la aproape ajungerea în pragul falimentului?", a mai afirmat Ilea.

Comenteaza