Social-democraţii clujeni pun rezultatele slabe pe seama "radicalizării votului"

Social-democraţii clujeni pun rezultatele slabe pe seama
Deşi la nivel naţional Victor Ponta a reuşit să obţină cele mai multe voturi, PSD-iştii clujeni se arată nemulţumiţi de rezultatele obţinute în judeţ. Ei susţin că eşecul de a convinge clujenii să le aleagă candidatul în cursa pentru preşedinţie ar fi cauzat de "radicalizarea votului".

 

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan admite că procentele obţinute în alegerile prezidenţiale în judeţ, spre deosebire de cele naţionale ale lui Ponta, sunt sub nivelul celor de la europarlamentare.

"Nu putem să nu fim mulţumiţi cu faptul că am obţinut 80.000 de voturi, mai mult ca la europarlamentare, dar într-adevăr, ca procent, rezultatul este mai slab. Suntem nemulţumiţi de acest rezultat, vor urma analize şi discuţii cu colegii, ne vom mobiliza mai bine în turul II şi sunt covins că în 16 noiembrie vom obţine mult mai multe voturi", a declarat el.

Lăpuşan a pus rezultatul slab al lui Victor Ponta în Cluj şi pe seama a ceea ce el a numit radicalizarea alegerilor în România: "Votul s-a radicalizat mai mult ca oricând. Transilvania a fost detaşat pro-Iohannis, în vreme ce restul ţării a fost pro-Ponta".

El a fost completat de preşedintele PSD Cluj-Napoca, ministrul Aurelia Cristea.

„În Transilvania sunt cele mai multe tare. Aici e mai greu de acceptat că social-democraţii au luat cele mai multe măsuri liberale şi au cele mai bune rezultate la guvernare. Rezultatele la nivel naţional arată un trend care spun că în următorii 10 ani, preşedintele României va fi social-democrat", a afirmat ea.

Rezultatele finale date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean Cluj arată că Iohannis a câştigat detaşat alegerile din judeţ, obţinând 42,53%, din voturi, în timp ce Ponta a convins abia 23,79% dintre alegători să îl voteze.

Comenteaza