SONDAJ: Câţi români spun că se vor prezenta la referendumul pentru demitere

SONDAJ: Câţi români spun că se vor prezenta la referendumul pentru demitere
Peste jumătate dintre români se vor prezenta la urne la referendumul din 29 iulie, se arată într-un sondaj realizat de Public-Affairs, în perioada 14 - 18 iulie, transmis ieri AGERPRES.

otrivit cercetării sociologice, prezenţa estimată la vot pentru populaţia rezidentă în România este de 63,6% şi de 53% faţă de listele electorale.

55,8% dintre subiecţi au declarat că vor vota 'DA' la referendum, în timp 21,1% susţin că vor vota împotriva demiterii lui Traian Băsescu, iar 23,1% din cei intervievaţi nu s-au decis cum vor vota.

Dintre cei care au declarat că vor vota la referendum, 96% spun că opţiunea lor este definitivă, neexistând nicio posibilitate de a mai fi modificată.

De asemenea, sondajul oferă informaţii privind aprecierile celor intervievaţi referitoare la felul în care trăiesc.

După cum relevă datele sondajului, condiţiile de trai sunt mai proaste ca în 2009, în opinia a 67% dintre români, în timp ce alţi 28% cred că nu s-au modificat condiţiile de trai. Doar 5% susţin că nivelul de trai este mai bun decât în 2009.

20,4% din cei intervievaţi spun că banii nu le ajung nici pentru strictul necesar. Dintre aceştia, 63,2% vor spune DA la referendum.

Pentru 31,2% dintre români, banii câştigaţi ajung doar pentru strictul necesar. Această categorie va vota în proporţie de 61,1% pentru demiterea preşedintelui.

36,8% spun că banii le ajung pentru un trai decent, dar că nu-şi pot permite cumpărarea unor obiecte mai scumpe. 59,9% dintre aceştia doresc să-l demită pe preşedinte.

Citeste mai mult aici.

 

Etichete
Comenteaza