Studenții din Cluj, în număr mare la urne / „Orice vot contează, noi decidem cum va fi mai departe”

Studenții din Cluj, în număr mare la urne / „Orice vot contează, noi decidem cum va fi mai departe”

La Cluj-Napoca, studenții s-au înghesuit, la propriu, să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European, Ei spun că în acest for se iau cele mai importante decizii.

Studenții au votat în număr mare pe liste suplimentare, pentru alegerile europarlamentare în mai multe secții de votare din municipiul Cluj-Napoca.

În secțiile 3 și 4 de pe Calea Moților, aflată foarte aproape de campusul universitar Hașdeu, s-au prezentat sute de studenți astfel încât în jurul orei 15 se formase coadă. Spre deosebire de alți ani, în Hașdeu nu a mai fost amenajată o secție de vot specială pentru tineri, iar aceștia au fost nevoiți să se reorienteze.

Studenții cu care reporterul ZIUA de CLUJ a stat de vorbă spun că alegerile europene sunt cele mai importante iar cei care vor ajunge în Parlamentul European trebuie să se țină de cuvânt, indiferent de culoarea politică.

„Eu sunt curioasă dacă cei pe care îi alegem se vor ține de cuvânt și își vor îndeplini obiectivele pe care ni le-au prezentat nouă. Asta e și ideea, să fie oameni de cuvânt, indiferent de culoarea politică. Indiferent de cine câștigă, de culoarea trebuie să se țină de cuvânt”, a declarat Paula Miclea, studentă.

„Orice vot contează, noi decidem ce vrem să fie și cum va fi mai departe, noi suntem vocea publică. Europarlamentarele sunt mai importante decât alte alegeri pentru că deciziile care se iau în Parlamentul European au un impact mai mare, sunt decizii la un nivel mai înalt, adică”, a afirmat Denis Albu, student.

„Eu cred că e vorba de viitorul nostru, am ales să votez la europarlamentare nefiind din Cluj, deci consider că e o dovadă de maturitate, ne creăm viitorul”, a spus și Aurelian Lungu, student.

Și la secțiile de vot 67, 68 și 69 de pe strada Avram Iancu, deși în jurul orei 16 nu erau formate cozi, prezența la vot era de aproximativ 30 la sută. Și aici, conform reprezentațiilor secțiilor, studenții s-au prezentat în număr mare ca să își exercite dreptul de vot.

Pe cea de-a patra listă suplimentară de votanți la alegerile europene de la una din acestea (nr. 69) majoritatea, în jur de 90 la sută, o reprezentau studenții. La secția alăturată, pe listele suplimentare se prezentaseră, până la orele după amiezii, aproximativ 60 de studenți.

Seniorii vor să nu se ridice blocuri pe spații verzi

Nu doar tinerii și-au exercitat dreptul de vot în speranța că politicienii se vor ține de cuvânt indiferent de culoarea politică. În opinia unor seniori, la fel de importante sunt și alegerile locale, care ar trebui să aducă niște schimbări, aici, la Cluj.

„Am așteptări pentru copii și nepoți, să aibă un viitor. Votez pentru ambele, și locale și europarlamentare. Așteptările mele de la administrația locală sunt să nu se mai construiască atâta chiar și în spații verzi, e prea mult, Nu mai poți să respiri de atâtea blocuri, nici de mașini”, a spus Flavia Maria, pensionară.

„Eu aștept să se schimbe actuala administrație cu alții, eu cred că nu poate fi mai rău de atâta”, a precizat și Mihai T., pensionar.

 

Comenteaza