Surse: Dacian Cioloș și-a anunțat demisia de la șefia USR. Cine îi poate lua locul

Surse: Dacian Cioloș și-a anunțat demisia de la șefia USR. Cine îi poate lua locul

Dacian Cioloş şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei Biroului Naţional al partidului, au precizat surse politice pentru AGERPRES.

Înlocuitorul lui Cioloș se pare că va fi Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

Decizia vine după ce, luni, în cadrul unei alte şedinţe a Biroului Naţional, proiectul propus de către Dacian Cioloş, menit să modifice structura şi funcţionarea partidului, a fost respins cu 11 voturi favorabile şi 14 împotrivă.

"Deşi statutul nu cere un vot pe proiect, preşedintele a insistat ca acest proiect să fie votat. Au fost trimise amendamente. O parte au fost acceptate, o parte nu. Din punctul de vedere al majorităţii, cele esenţiale nu au fost admise de preşedinte. A fost respins. 11 la 14 a fost votul", au precizat surse politice.

Dacian Cioloş urmează să susţină luni, de la ora 18,00, o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele USR Dan Barna anunţa joi că liderul partidului, Dacian Cioloş, a propus o serie de modificări în ce priveşte structura şi funcţionarea partidului, precizând totodată că în cazul în care Biroul Naţional nu va vota acest program, îşi va depune mandatul.

O zi mai târziu, preşedintele USR, Dacian Cioloş, preciza într-o postare pe Facebook că e timpul susţinerii unor lideri alternativi pentru partid şi că vicepreşedintele Dan Barna ar trebui să facă "un real pas în spate" şi să îşi ofere timpul necesar "pentru a se reconstrui" politic.

Comenteaza