Sute de milioane de euro de la Guvernul de la Budapesta, în fundațiile UDMR. Cât a primit Castelul Bánffy de la Bonţida

Sute de milioane de euro de la Guvernul de la Budapesta, în fundațiile UDMR. Cât a primit Castelul Bánffy de la Bonţida
| Foto: locuridinromania.ro

Digi24.ro a făcut o analiză a banilor pompaţi în România de către Guvernul lui Viktor Orban de la Budapesta. Sute de milioane de euro intră în fundațiile UDMR.

De curând premierul Ungariei, Viktor Orban, a provocat un adevărat tsunami cu discursul rasist și anti UE susținut la Tușnad, în România. Apoi au curs reacțiile interne și externe, președintele Iohannis a cerut explicații, partenerii de Coaliție ai UDMR au cerut explicații, s-a discutat chiar și de scoaterea de la guvernare a UDMR, dar liderii UDMR au refuzat să explice.

Conducerea Uniunii s-a aflat alături de Viktor Orban la Tușnad și a aplaudat discursul rasist deja celebru. De ce tac șefii UDMR?, scrie digi24.ro. Simplu: Viktor Orban pompează, de mulți ani, sute de milioane de euro din fonduri guvernamentale într-o uriașă rețea de fundații și persoane fizice din Transilvania. 

Guvernul de la Budapesta s-a implicat inclusiv în renovarea castelului Bánffy de la Bonţida, din judeţul Cluj, acolo unde are loc celebrul festival de muzică Electric Castle. O fundație condusă de Hegedus Csilla, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din Guvernul României, a primit în ultimii ani peste 1 milion de euro de la Guvernul Ungariei prin Fondul Bethlen Gábor, pentru restaurarea și valorificarea acestui castel.

Citeşte mai mult AICI despre banii de la Budapesta pentru Transilvania, pe filiera UDMR. 

Comenteaza