Tişe: Înainte de descentralizare sunt necesare reforma administrativă şi crearea regiunilor VIDEO

Tişe: Înainte de descentralizare sunt necesare reforma administrativă şi crearea regiunilor VIDEO
Senatorul PDL Alin Tişe critică proiectul de descentralizare în forma în care este propus de USL şi sublinază că acesta trebuie precedat de o reformă constituţional-administrativă, crearea regiunilor, respectiv stabilirea modului în care se transferă competenţele de la nivel regional, respectiv local.

"În forma propusă de USL descentralizarea este un proiect de federalizare a României, de baroniziare a României; nu fac decât să înlocuiască şeful de la Bucureşti cu şeful de la Cluj, cu preşedintele CJ. Acel institut deconcetrat va avea doi şefi - ministru şi preşdintele CJ", a menţionat Alin Tişe la Realitatea TV Cluj.

Senatorul a specificat că şi bugetul instituţiilor deconcentrate va avea de suferit, în condiţile în care de la Guvern va fi livrat doar 50% din acesta.

Pe de altă parte Tişe a opinat că descentralizarea este un proiect important pentru România dar trebuia să survină unei reforme administrative mai ample. "Era nevoie de o reformă cionstituţiuonală administrativă, prin care creează regiunile, să decidă ce competenţe transferă şi apoi să se ocupe de instituţiile acestea, în subordinea cui intră, la Guvern, la Regiune sau la judeţ", a exemplificat parlamentarul de Cluj.

Senatorul a menţionat că descentralizarea trebuia să fie doar al treilea pas în ordinea priorităţilor, după reforma administrativă şi crearea regiunilor. El a mai arătat că niciuna din propunerile făcute de opoziţie pe tema descentralizării în cadrul unei întâlniri cu ministrul Dezvoltării regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, nu au fost luate în seamă.

 

 

Am avut o întâlnire, din păcate nicio propunere din partea opoziţiei nu a fost aprobat
Este un proiect politic (

Nu va aduce decizia mai aproape de cetăţeni

 

Comenteaza