Tişe: USL transformă Constituţia în hârtie igienică pentru Ponta şi Antonescu

Tişe: USL transformă Constituţia în hârtie igienică pentru Ponta şi Antonescu
USL desconsideră cetăţenii români şi transformă Constituţia într-o hârtie fără valoare, "hârtie igienică pentru Ponta şi Antonescu", precizează senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, membru în Comisia de Revizuire a Constituţiei.

"USL,  prin modul în care doreşte revizuirea Constituţiei, manifestă un dispreţ total faţă de poporul român şi transformă acest act în hârtie igienică pentru Ponta şi Antonescu", a precizat astăzi senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tişe a reclamat faptul că actuala putere desconsideră voinţa exprimată de români la Referendumul din 2009 şi că intenţionează modificarea articolului 90 din Constituţie, astfel încât cetăţenii, indiferent cât de mulţi, nu pot convoca direct Referendum, ci este nevoie de o hotărâre a Parlamentului în acest sens, deşi prevederile constituţionale în vigoare le conferă acest drept. Tişe a citat articolul 2 din Constituţiei, potrivit căruia populaţia îşi exercită voinţa prin referendum şi că nicio persoană sau un grup de persoane nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Senatorul PDL a sublniat că potrivit Codului de bune practici al Comisiei de la Veneţia orice cetăţean poate să-şi exercite dreptul la referedum şi că încercarea USL codul respectiv. În acest sens PDL va sesiza Comisia de la Veneţia, solicitând "un punct de vedere cu privire la acest atac".

Comenteaza