TNL Cluj acuză PSD de ipocrizie în cazul transportului gratuit cu trenul pentru studenţi. Vezi ce spune liderul PSD Cluj

TNL Cluj acuză PSD de ipocrizie în cazul transportului gratuit cu trenul pentru studenţi. Vezi ce spune liderul PSD Cluj
Tinerii liberali clujeni acuză PSD că schimbă regulile în timpul jocului, în cazul transportului gratuit pentru studenţi pe mijloacele feroviare. Şeful social democraţilor clujeni, pe poziţii divergente cu un coleg de la PSD.

UPDATE, ora 18:02

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a luat atitudine pe această temă şi a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"În programul de guvernare este precizat faptul că studenții vor beneficia de gratuitate pe tren. Prin urmare, amendamentul care limitează gratuitățile CFR studenților, propus de senatorii Eugen Teodorovici și Florin Cîțu, nu este unul care să asigure o mai bună mobilitate a tinerilor.

Legea încă nu a fost adoptată. Este doar un raport al Comisiei de Buget finanțe. În plen voi susține interesele studenților!

Principiile stabilite de comun acord trebuie respectate. Studenții trebuie respectați", a scris liderul PSD Cluj, Horia Nasra, fost preşedinte al TSD Cluj-Napoca, pe reţeaua de socializare.


 

„Studenţii trebuie să beneficieze în continuare de gratuitate pe mijloacele feroviare, indiferent de distanţa călătoriilor! TNL Cluj îi solicită public senatorului PSD, EugenTeodorovici, să renunţe de urgenţă la amendamentul depus la OUG Nr. 2/2007 prin care studenţiipot beneficia de gratuitate la trasportul intern feroviar doar pentru călătoriile cu distanţa dintre localităţile de domiciliu şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ la care frecventează cursurile.

După 2 săptămâni de la intrarea în vigoare a măsurii privind gratuitatea pe trasportul feroviar pentru studenţi, PSD dă dovadă acum de ipocrizie şi încearcă să limiteze acest beneficiu de care astăzi se bucură zeci sau chiar sute de mii de studenţi din toate centrele universitare din ţară", se arată într-un comunicat de presă al TNL Cluj

"Din păcate, PSD nu are capacitatea să înţeleagă că o promisiunea asumată trebuie şi respectată şi schimbă regulile jocului în timpul jocului. Salutăm decizia senatorului PNL, Florin Cîţu, co-semnatar al amendamentului alături de senatorul PSD, EugenTeodorovici, de a renunţa la acest amendament şi implicit la jocul duplicitar al PSD de a restricţiona aceste subvenţii. Prin continuarea menţinerii amendamentului, PSD nu face altceva decât să îşi arate dispreţul faţă de studenţi şi să încalce chiar o promisiune electorală, stipulată în programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE", a declarat Maria Forna, preşedinte al TNL Cluj şi preşedinte executiv al TNL.

Amendamentul respectiv a fost adoptat de Comisia de buget din Senat, fiind semnat de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL). Acesta din urmă a anunţat că renunţă la amendament.

Conducerea TSD Cluj nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere.

Gratuitatea pe mijloacele CFR pentru studenţi a fost stabilită la începutul acestui an, în luna ianuarie, prin OUG nr. 2/2017.

„În tot cursul anului calendaristic, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a", se spune în ordonanţa respectivă. Până acum, studenții aveau parte doar de o reducere de 50% din valoarea biletului de tren.

Ministrul Consultării Publice, Gabriel Petrea, nu este de acord nici el cu amendamentele aduse la OUG 2/2017, susţinând că "forma adoptată Guvern este cea dorită de studenţi şi aşa trebuie să rămână", respectiv că studenţii trebuie să beneficieze de gratuitate deplină la transportul feroviar.

"Am văzut amendamentele din Senat cu privire la transportul gratuit al studenţilor şi nu sunt de acord cu ele. Programul de guvernare specifică foarte clar că studenţii vor beneficia de gratuitate pe tren. De aceea consider că forma adoptată şi asumată de Guvern este cea dorită de studenţi şi aşa trebuie să rămână", a scris Gabriel Petrea pe contul său de Facebook.

 

 

Comenteaza