TNL Cluj: Contractul pentru spaţiile verzi din Cluj-Napoca, întârziat de o lună, creează suspiciuni: "se negociază comisioanele pentru partid"

TNL Cluj: Contractul pentru spaţiile verzi din Cluj-Napoca, întârziat de o lună, creează suspiciuni:
Ofertele financiare depuse de cele trei firme interesate de licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu sunt ţinute la secret de mai bine de două săptămâni, acuză TNL Cluj. Motivul ar fi "negocierea comisioanelor pentru partid", acuză aceştia.

"Negocierea comisioanelor către partid, sportul preferat al primarului, întarzie în mod nepermis de mult anunţarea publică a rezultatului licitaţiei", spune preşedintele TNL Cluj, Gavrilă Iuga.

"Preşedintele Comisiei de licitaţie, Laszlo Attila, trebuia să deschidă ofertele în data de 18 august, dar a amânat decizia pe dimineaţa zilei de 19 august, pe motiv că unii membri ai comisiei erau în concediu şi trebuiau rechemaţi la serviciu. Nimic nu s-a întâmplat nici în 19 august, purtătorul de cuvânt al primăriei încercând, la câteva zile după anunţul viceprimarului Lazlo Attila, să mai tragă de timp printr-o motivaţie puerilă, plecarea primarului în concediu, fără de care membrii comisiei nu pot decide care dintre ofertele depuse de către Rosal, Rasimo şi Romprest are preţul cel mai mic", mai arată Iuga într-un comunicat de presă. Acesta adaugă că întârzierea "dă naştere unor suspiciuni, având în vedere istoricul licitaţiilor organizate de către Primaria Cluj-Napoca, licitaţii care au fost întotdeauna câştigate de firmele de casă ale primarului".

Contractul de amenajare şi întreţinere a spaţiului verde din oraş este împărţit în două loturi, unul de 16,5 milioane de lei şi altul de 23,5 milioane de lei. Ofertele depuse sunt valabile până mâine la ora 00.

Comenteaza