TNL vrea scutirea de la impozitul pe locuinţă pentru clujenii care îşi încălzesc casele cu energie regenerabilă

TNL vrea scutirea de la impozitul pe locuinţă pentru clujenii care îşi încălzesc casele cu energie regenerabilă
Clujenii care îţi instalează sisteme de încălzire ce folosesc energie regenerabilă ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe locuinţă, timp de doi ani. Cel puţin aceasta este propunerea TNL Cluj-Napoca, drept "măsură de încurajare a investiţiilor în energia verde".

 

Scutirea ar urma să fie aplicabilă contribuabililor care montează instalaţii cu panouri solare pentru încălzirea apei calde menajere şi a locuinţei, panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, sau pompe de căldură.  "Totodată, Primăria ar trebui să ia în considerare acordarea acestei facilităţi şi persoanelor fizice care îşi vor izola termic integral locuinţele, conform normelor in vigoare, sau îşi vor reabilita faţada exterioară a imobilelor în care locuiesc, pe cont propriu", arată TNL Cluj-Napoca.

Întrebat de ce nu a adoptat varianta unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local care să fie înaintat de consilierii locali ai PNL, preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea, spune că a preferat să se adreseze direct primarului. "E ştiut că proiectele care vin de la Opoziţie nu sunt aprobate. Primarul deţine majoritatea în Consiliul Local", a spus el.

Comenteaza