Tot mai contestat în PDL, premierul e apărat de clujenii săi

Tot mai contestat în PDL, premierul e apărat de clujenii săi
Sulfina Barbu cere o conducere “interimară” în fruntea Partidului Democrat-Liberal, iar Sever Voinescu vrea să-l schimbe pe Emil Boc şi din fruntea guvernului.
După relativ nou-veniţii în partid Cristian Preda, Sever Voinescu sau Monica Macovei, a venit rândul unor veterani să “mişte în front”. La început, senatorul Radu F. Alexandru l-a acuzat pe Traian Băsescu de subminarea autorităţii lui Emil Boc, iar acum fostul ministru Sulfina Barbu cere o conducere interimară la PDL. Democrat-liberalii clujeni fac zid de apărare în jurul lui Emil Boc.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, cere înlocuirea conducerii partidului cu una interimară. “Nu cred că putem vorbi foarte eficient despre actuala conducere, care, într-adevăr, a câştigat multe alegeri, dar actualul Birou Permanent Naţional al partidului este spectator la o scădere în încredere a partidului, ajuns undeva la 15%”, a afirmat Barbu. În acelaşi timp, deputatul PDL Sever Voinescu îl vrea pe Boc debarcat atât din fruntea partidului, cât şi de la conducerea executivului. “În actualul context, România are nevoie de un premier cu autoritate în faţa tuturor partidelor politice şi, mai ales, capabil să convingă o populaţie deprimată, o presă apocaliptică şi o clasă politică enervată că drumul pe care ne cheamă este cel bun”, a afirmat Voinescu într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei. El a mai spus că în fruntea partidului este nevoie de “un preşedinte vizionar, capabil să aducă sânge proaspăt şi să pună la treabă toate resursele partidului”.

Pentru colegii săi de partid de la Cluj, Emil Boc rămâne de neclintit din cele două funcţii pe care le ocupă. “Cariera lui Emil Boc în fruntea guvernului şi a partidului este departe de a se încheia”, este de părere preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda. El se declară “înţelegător” cu nou-veniţii, dar nu şi cu democrat-liberalii cu vechime. “Dacă pe cei mai noi în partid pot să-i înţeleg, aceste derapaje impardonabile ale membrilor vechi nu le pot înţelege, cu atât mai mult cu cât Sulfina Barbu face parte din conducerea partidului. Nu vreau să intru în polemici cu colegii mei, dar nu sunt de acord nici cu Radu F. Alexandru. Amândoi nu au decât să-şi prezinte punctele de vedere în interiorul partidului, nu în presă”, a afirmat Buda.

Preşedintele organizaţiei municipale a PDL, senatorul Mihail Hărdău, îi invită pe contestatarii lui Boc să-şi pună minţile la lucru. “Întotdeauna, la şcolile de vară se mai trezeşte câte unul şi mai scoate câte o inepţie. E libertate de exprimare. E un semn bun că în PDL se vorbeşte. Al doilea semn bun va fi când se va mai şi gândi”, a declarat Hărdău. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, este necruţător. “Pe Voinescu şi Preda, dacă ar candida uninominal, nu i-ar vota nici membrii familiilor, iar pentru partid nu reprezintă ceea ce cred ei. Ar trebui excluşi din PDL. În partid există dezbateri, apoi se ia decizia prin votul majorităţii şi urmează disciplina respectării deciziei. Cine-i nemulţumit de decizie, fie o acceptă, fie pleacă din partid. La fel şi Sulfina... Nu-i convine conducerea statutară a partidului, aleasă democratic, să plece! Nu-mi amintesc nici despre ea să fi candidat uninominal şi să fi adus foarte multe voturi partidului”, a declarat Tişe. Aceeaşi măsură vrea să i-o aplice şi lui Radu F. Alexandru. “Nu sunt de acord că Băsescu îi impune lui Boc cum să-şi conducă guvernul sau partidul şi că i-ar submina activitatea. Şi el ar trebui exclus, dacă mai continuă cu declaraţii împotriva guvernului şi a partidului”, a opinat Tişe.

După ce a votat pentru demiterea Guvernului Boc şi l-a sfătuit pe premier să nu mai asculte de Băsescu, deputatul PDL Mircia Giurgiu crede acum că Boc este de neînlocuit. “Nu e nevoie de o conducere interimară la PDL, cei de acum trebuie doar să-şi facă treaba şi pot să şi-o facă şi la guvern, şi la partid”, consideră Giurgiu. El îi dă din nou sfaturi lui Boc. “Nu trebuie schimbat premierul. Dacă unii din guvern nu fac faţă, să-i remanieze. Eu am încredere în Boc, numai să spună ce vrea să facă. Să facă investiţii în agricultură, industrie şi infrastructură, că de aici se întorc banii. Să facă investiţii, nu achiziţii, şi să vină cu măsuri şi pentru populaţie”, spune Giurgiu.



Comenteaza