Traseismul politic, subiect de război între partidele clujene

Traseismul politic, subiect de război între partidele clujene
Război între PNL si PSD la Cluj. Reprezentanţii locali ai celor două partide se contrazic din cauza proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind tolerarea şi încurajarea traseismului politic.

Răspuns şi contrarăspuns. PNL Cluj a emis duminică un comunicat prin care se opunea ferm proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind tolerarea şi încurajarea traseismului politic, iar social democraţii clujeni s-au simţit obligaţi să riposteze.

"Liderii PNL Cluj trebuie să lase ipocrizia deoparte, PSD amintindu-le liberalilor că la alegerile locale românii au votat Uniunea Social-Liberală, nu PDL sau ACL. În acest context, considerăm că politic se impune o clarificare de bun-simț a tuturor aleșilor locali care sunt pro sau contra regimului Băsescu, amendat de 7,4 milioane de români, în 2012, la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu", susţin reprezentanţii PSD Cluj.

Tot în acest comunicat, PSD Cluj îi amintește lui Marius Nicoară refuzul acestuia de a semna adresa de înaintare către Consiliul Județean Cluj, privind validarea în funcție a consilierului județean Cristian Matei, nerespectând astfel protocolul de colaborare USL semnat în 2012.

"Curtea Constituțională a constatat în două situații simlare constituționalitatea acestei măsuri: Practic USL și alte alianțe nu mai sunt funcționale și s-a ajuns la situația de blocaj administrativ. Prin această ordonanță, dacă un ales local a fost votat pe lista USL și își declară adeziunea la unul dintre cele trei partide componente, nu mai este nevoie de semnătură celorlalte două formațiuni pentru a fi validat consilier local sau județean.

Dacă dl. Marius Nicoară dorește într-adevăr să respecte votul clujenilor are două opțiuni: Fie aleșii liberali clujeni își dau demisia, merg în fata electoratului și cer un nou vot din postura de aleși locali ai ACL, fie permit fiecărui ales local să aleagă ce proiect politic vrea să sprijine mai departe: cel al USL sau cel al regimului Băsescu-Udrea", susţin social democraţii clujeni.

PNL Cluj nu se lasă mai prejos şi vine cu o comtra-replică. "Liderii PSD Cluj tot nu înţeleg de ce nu este corect politic şi moral traseismul transpartinic al aleşilor. PNL Cluj este surprins că filiala locală a PSD susţine public că proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind tolerarea şi încurajarea „nomadismului politic", semn al imaturităţii culturii politice democratice a unor aşa-zişi „politicieni" profitori, ar ajuta la clarificarea apartenenţei aleşilor locali la „taberele" pro sau anti-regimul Băsescu.

Am sugera totodată social-democraţilor clujeni să se refere mai mult la dezbaterea de idei, principii şi soluţii (pro sau anti, dacă atât pot concepe) şi mai puţin la scindarea societăţii în tabere personalizate, aşa cum a procedat Traian Băsescu timp de zece ani şi cum se pare că îşi doreşte şi Victor Ponta", se arată în comunicatul PNL Cluj.

Liberalii clujeni au profitat de ocazie pentru a susţine încă o dată faptul că se opun clar şi ferm proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind tolerarea şi încurajarea traseismului politic "<<Nomadismul politic>> încurajat de PSD prin proiectul Ordonanţei de Urgenţă a celor 15 zile de „dezmăţ transpartinic" trebuie stopat, pentru stabilitatea şi credibilitatea aleşilor, cel puţin de-a lungul unui mandat."

Comenteaza