Trump promite să scoată America din războiul din Ucraina / Învinuiri la adresa lui Biden

Trump promite să scoată America din războiul din Ucraina / Învinuiri la adresa lui Biden

Donald Trump l-a acuzat pe Zelenski că profită de sprijinul SUA, susţinând că fiecare vizită a preşedintelui ucrainean aduce „o sută de miliarde” de dolari pentru Ucraina.

La un miting din Atlanta, pe 24 septembrie, candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a criticat implicarea Americii în războiul din Ucraina, afirmând că ţara este „blocată” şi că doar el ar putea pune capăt acestuia dacă va câştiga alegerile, scrie The Kyiv Independent.

Trump a acuzat că „Biden şi Kamala ne-au băgat în acest război în Ucraina şi acum nu ne pot scoate,” promiţând că, dacă va fi ales, va „rezolva războiul din Ucraina” prin negocieri.

El l-a descris pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept „cel mai mare vânzător de pe Pământ”, susţinând că fiecare vizită a acestuia în SUA aduce Ucrainei „o sută de miliarde.”

Posibilitatea întoarcerii lui Trump la Casa Albă îngrijorează Ucraina, mai ales după ce aripa pro-Trump a Partidului Republican a blocat pentru câteva luni un proiect de ajutor pentru Ucraina, afectând astfel evoluţiile pe câmpul de luptă şi contribuind la pierderea oraşului Avdiivka.

Comenteaza