Tudose: A existat o frână, iar mie mi s-a spus să o transform în acceleraţie şi asta am să fac

Tudose: A existat o frână, iar mie mi s-a spus să o transform în acceleraţie şi asta am să fac
Noul Guvern Tudose primeşte astăzi votul de învestitură în Parlament. Vechii şi noii miniştri au fost audiaţi în procedură rapidă şi au fost validaţi de comisii. UDMR a anunţat că va susţine la vot noul guvern. Schimbări majore au intrevenit în programul de guvernare care vor afecta mediul de business, astfel încât din ianuarie 2018 impozitul pe profit va fi aplicat pe cifra de afaceri

Premierul desemnat Mihai Tudose, în plenul reunit al Parlamentului: Noul guvern şi-a sporit, după cum vedeţi, forţele

"Scopurile mari rămân intacte - ceea ce am promis în campanie va fi realizat! Noul guvern şi-a sporit, după cum vedeţi, forţele. Sunt acum în câteva poziţii de miniştri oameni de la vârful partidului, oameni cu greutate şi cu experienţă. Asta arată că PSD îşi asumă în mod clar, cert, în cel mai mare grad responsabilitatea politică asupra programului. Guvernului îi va fi mai uşor să stăpânească administraţia centrală, să comunice cu partidul, să fie mai bine reprezentat politic. Guvernul va fi mai eficient", a declarat premierul desemnat Mihai Tudose.

El a mai spus că a fost propus în funcţia de premier pentru a da un impuls în special investiţiilor şi creşterii veniturilor la buget.

"Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvotare, unul dintre cele mai puternice instrumente investiţionale, este gata de ceva timp. Ca ministru al Economiei m-am ocupat de construcţia lui. Acum fondul va deveni operaţional în cel mai scurt timp şi acesta va reprezenta un semnal foarte puternic dat de România mediului de afaceri intern şi internaţional. Un alt obiectiv important al Guvernului după şase luni de guvernare este creşterea gradului de colectare, în condiţiile unei creşteri economice susţinute şi a creşterii investiţiilor. Vor fi luate foarte rapid măsuri pentru creşterea eficienţei ANAF", a adăugat Tudose.

Premierul desemnat a mai spus că este nevoie de investiţii în infrastructură, dar şi de investitori străini.

"Vă asigur că vom face investiţiile şi vom avea şi investitorii", a punctat Tudose.

De asemenea, el a prezentat şi alte obiective pe care le va avea în vedere, printre care fondurile europene, consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, dezvoltarea relaţiilor cu Germania şi Franţa.

"Mi s-a încredinţat azi o sarcină grea să conduc un nou guvern al coaliţiei PSD-ALDE. E un moment politic pe care probabil viitorul îl va explica mai bine decât putem noi acum. Sunt un om tehnic, un om al cifrelor şi pot să vă spun că Romnia se află într-un moment economic bun. Avem creştere economică, creştere a industriei, avem creştere a veniturilor, o creştere a consumului. Ceea ce ne lipseşte e o creştere viguroasă a investiţiilor şi o creştere a veniturilor la buget. Pentru acest lucru îmi place să cred că am fost adus în fruntea acestui guvern", a declarat Mihai Tudose, când a prezentat programul de guvernare în plenul Parlamentului.

El a susţinut că nu există "alte obiective" în ceea ce îl priveşte, afirmând că vrea recuperarea întârzierilor "apărute pe parcurs". De asemenea, potrivit lui Tudose, Executivul condus de Sorin Grindeanu a dus lucrurile într-o direcţie bună, dar insuficient pentru ceea ce şi-a propus guvernarea PSD-ALDE.

"Nu vreau să critic ceea ce a fost, dar înţeleg că a existat o frână, iar mie mi s-a spus să transform această frână în acceleraţie şi asta am să fac. La învestirea fostului guvern, în ianuarie, premierul Grindeanu a vorbit despre o guvernare normală. A fost un discurs normal, frumos, l-am aplaudat cu toţii atunci. Înţeleg că problema principală a acestui guvern a fost tocmai acea normalitate relaxată. Eu cred că azi România are nevoie de un guvern nerelaxat", a mai spus premierul desemnat.

 

Comenteaza