UDMR Cluj și-a definitivat lista cu candidații la parlamentare / Liderul organizației județene: „La noi, nu are nimeni locul „închiriat” pe termen lung, nici chiar eu”

UDMR Cluj și-a definitivat lista cu candidații la parlamentare / Liderul organizației județene: „La noi, nu are nimeni locul „închiriat” pe termen lung, nici chiar eu”

Senatorul Laszlo Attila este pe locul al doilea pe lista candidaților la Senat, la alegerile parlamentare.

UDMR Cluj a decis ordinea candidaților la Camera Deputaților și Senat, la alegerile parlamentare. Astfel, Laszlo Attila nu mai este pe un loc eligibil, la Senat, lista fiind deschisă de actualul subprefect Tasnadi Istvan Szilard.

Și în ce privește lista pentru Camera Deputaților au fost surprize, pentru că liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond era cât pe ce să piardă prima poziție, eligibilă, el obținând 50 de voturi, conform unor surse politice din UDMR. Pe locul al doilea la Camera Deputaților se află Gered Imre, fost consilier local, care a obținut 46 de voturi, trei voturi fiind anulate.

Reamintim că despre senatorul Laszlo Attila s-a speculat o perioadă că ar urma să facă un pas în spate în favoarea altor colegi de partid. Conform unor surse, o parte din "lupii tineri" și-ar fi dorit un nume nou în locul acestuia, care ocupă de 12 ani fotoliul de senator UDMR de Cluj.

Liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat pentru ZIUA de CLUJ. că în UDMR a existat mereu o competiție internă: „A fost o competitie internă și acesta este rezultatul... Întotdeauna în UDMR a fost competiție internă. La noi nu are nimeni locul „închiriat” pe termen lung, nici chiar eu”.

Subprefectul Tasnadi Istvan a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, de ce își dorește un post de senator:„Vreau să fiu senator pentru toți locuitorii județului Cluj, nu doar pentru cei din municipiu. Vreau să reprezint tot județul. Voi lucra la modificări legislative care să facă atractivă frecventarea școlilor mai mici și a celor din mediul rural iar profesorilor să le fie atractiv predatul în mediul rural și să primească sprijin financiar suplimentar în acest sens, dar acest lucru să se aplice și medicilor care activează în aceste zone.

Dar toate acestea nu înseamnă că uităm de Cluj-Napoca. O tânără familie, dacă nu a moștenit, cu greu își va achiziționa astăzi propriul apartament în oraș. Clujul este mai scump încet-încet decât Bucureștiul și Budapesta, iar salariul mediu nu se ridică la aceste prețuri. Nu te poți deplasa, orașul practic se îneacă în propriul succes. Deci, nici aici nu este totul în regulă. Împreună cu reprezentanții noștri din municipiu, trebuie să lucrăm pentru un Cluj-Napoca locuibil. 

Rezumat într-o singură propoziție, voi munci pentru un Cluj-Napoca locuibil, și pentru un județ prosper. Vreau ca județul Cluj să aibă senator, nu senatorul un județ”.

Comenteaza