Uioreanu: Centrul de Diagnostic şi Tratament din Cluj, cel mai mare ambulator din ţară, ar putea fi desfiinţat

Uioreanu: Centrul de Diagnostic şi Tratament din Cluj, cel mai mare ambulator din ţară, ar putea fi desfiinţat
Fosta policlinică din Cluj-Napoca, cel mai mare ambulator din ţară, ar putea fi desfiinţată, pe "modelul mociu", acuză parlamentarul clujean Horia Uioreanu.


">

"Guvernul portocaliu condus de clujeanul Emil Boc doreşte cu orice preţ desfiinţarea celui mai mare ambulator din ţară. Preluat în urmă cu doi ani de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, fostul Centru de Diagnostic şi Tratament (CDT), practic singura policlinică de stat din Cluj-Napoca, este în continuare tratat cu dispreţ de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, instituţie care nu decontează contravaloarea serviciilor prestate de medicii din ambulator", arată Uioreanu. Datoriile CJAS către spital ajung în acest moment la 1,5 milioane de lei.

CDT a fost preluat recent de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase care a plătit datoriile şi l-a transformat în cel mai mare ambulator din ţară. "Din nefericire, prins între războiul UDMR-PD pentru controlul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, de fapt a banilor acestei instituţii, clujeanul Emil Boc nu a reuşit să-şi convingă supuşii să aloce policlinicii nici banii cuveniţi pentru serviciile medicale prestate şi nici fonduri pentru achiziţia unor aparate moderne. Acest lucru este cu atât mai greu de înţeles cu cât actualul ambulatoriu al spitalului de infecţioase este singura policlinică de stat din Cluj-Napoca şi deserveşte şi o mare parte din populaţia din mediul rural. Pacienţii care vin aici sunt oameni care plătesc asigurări de sănătate, pensionari şi şomeri, bolnavi care nu-şi permit un consult sau investigaţii în policlinicile private. Inclusiv bolnavii din Câmpia Transilvană, lăsaţi fără asistenţă medicală de specialitate după închiderea Centrului de Sănătate din Mociu", mai arată parlamentarul, cu referire la spitalul din comuna clujeană Mociu, închis în 1 aprilie în ciuda protestelor sătenilor şi ale administraţiei locale.

CDT funcţionează ca structură subordonată Spitalului Judeţean de Boli Infecţioase, administrat de Consiliul Judeţean.

Angajaţii CDT au protestat de două ori în iulie 2009, din cauza neplăţii salariilor

Comenteaza