Un clujean, pe lista scurtă pentru funcţia de co-preşedinte PNL

Un clujean, pe lista scurtă pentru funcţia de co-preşedinte PNL
PNL ar putea avea un co-preşedinte clujean. Potrivit celor mai proaspete informaţii de la vârful aripii PDL a liberalilor, Daniel Buda ar fi cea de a doua opţiune pentru a deveni partenerul Alinei Gorghiu la conducerea PNL după Gheorghe Flutur.

Mai exact, în cazul în care baronul de Suceava va refuza funcţia, Buda i-ar succeda lui Vasile Blaga în fruntea liberalilor. Potrivit aceloraşi surse, decizia finală va fi luată într-un cerc extrem de restrâns în cursul zilei de azi, sâmbătă urmând a fi doar formalizată în cadrul BPN. Se pare că decisivă în stabilirea noului co-preşedinte al liberalilor va fi opţiunea lui Blaga.

Buda are câteva atuuri deloc de neglijat în mânecă. Pe lângă susţinerea lui Emil Boc, extrem de influent încă în rândul vechilor PDL-işti, Buda mai posedă cartea „Sorin Moldovan", protejatul lui Blaga, căruia a acceptat să-i asigure un mandat de deputat de Cluj. În plus, nu e exclus ca Blaga să susţină mai degrabă un ardelean de-al lui, dar mai cu seamă un reprezentant al unui dintre principalele fief-uri ale vechiului PDL.

Buda are un singur mare dezavantaj, faptul că, împins de la spate de acelaşi Blaga, a devenit europarlamentar şi, în acest moment, are biroul de lucru la Bruxelles, de unde i-ar fi destul de greu să coordoneze partidul. Însă, în condiţiile în care lista de candidaţi a PNL Cluj nu a fost, încă, validată în Colegiul Director local, nu e exclus ca, în schimbul funcţiei de co-preşedinte PNL, să i se impună lui Buda să revină de urgenţă în Parlamentul României, gest care, însă, ar putea fi făcut, la fel de uşor şi de Flutur.

Alegerea lui Buda ar putea deranja, însă, aripa vechilor liberali, care ar percepe ascensiunea lui Buda la comandă drept o revenire, în fapt, a lui Emil Boc la butoane, în condiţiile în care fostul premier e, încă, un personaj greu digerabil pentru vechii PNL-işti. Pe de altă parte, ca fost membru PNL, Flutur ar putea fi ceva mai dezirabil pentru foştii-noii săi colegi de partid.

În ciuda insistenţelor, Buda nu a putut fi contactat. Vicepreşedinte al PNL, şeful judeţului Alin Tişe a spus că nu a auzit până acum nimic despre varianta Daniel Buda co-preşedinte PNL.

 

Etichete
Comenteaza