Un consilier local din Cluj, declarat incompatibil de ANI. Făcea afaceri cu o societate a Consiliului Local

Un consilier local din Cluj, declarat incompatibil de ANI. Făcea afaceri cu o societate a Consiliului Local

Pe lista Agenției Naționale de Integritate (ANI) a aleșilor locali acuzați de incompatibilitate se află și un consilier local din Câmpia Turzii.

Agenția Națională de Integritate a informat că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 26 aleși locali. Printre aceștia se află și Emil Nicoară, consilier local PNL în Câmpia Turzii.

Conform ANI, consilierul "se află în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de consilier local (2016 – 2020 respectiv 2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia atât persoana evaluată cât și soția și fiul acestora au deținut sau dețin funcții și calități, a prestat servicii către o societate comercială înființată de consiliul local în valoare totală de 14.634 Lei și a furnizat o serie de produse către o altă societate comercială înființată de consiliul local, în valoare totală de 161.587 Lei".

"Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003", precizează ANI.

De asemenea, conform ANI, consilierul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, însă Nicoară Emil nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Comenteaza