Un lider important al PNL Cluj vrea şefia filialei

Un lider important al PNL Cluj vrea şefia filialei
Liderii PNL au stabilit că vor exista alegeri de jos în sus în toate organizaţiile din teritoriu, care vor culmina cu alegerea noului preşedinte al partidului.

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat, la REALITATEA FM Cluj, că nu va candida la o funcţie de conducere la nivel naţional dar ar vrea să continue la PNL Cluj. "Deocamdată evaluez posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte la Cluj, pentru că, trebuie să fiu corect, dacă ar fi o funcţie de conducere la Bucureşti, ca europarlamentar, mi-ar fi mai dificil să fac faţă.

Practic eu am crescut odată cu această organizaţie şi aş vrea, în măsura în care va exista şi suportul colegilor, să continui acest proiect politic. Dacă nu, o să mă mărginesc la partea de europarlamentar", a spus şeful PNL Cluj. Buda a confirmat şi varianta unui candidat din Ardeal la funcţia de preşedinte al PNL, care ar putea fi chiar Alin Tişe.

"Ne-am întâlnit cu colegi din şase judeţe din nord-vestul Transilvaniei (vineri, n. red.) şi am discutat despre ceea ce înseamnă o foaie de parcurs la nivelul PNL în perioada imediat următoare. Există posibilitatea să existe un candidat din Ardeal pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Domnul Alin Tişe şi-a manifestat această disponibilitate, până la urmă te înhami la o chestiune destul de grea, nu-i atât de simplu să conduci un partid. Domnia sa va vedea până la urmă care va fi decizia finală pe care o va lua. Evident că, dacă va dori să facă acest lucru, cu siguranţă cei din Ardeal îl vor susţine fără niciun fel de discuţie.

Până la urmă organizaţia PNL Cluj este una dintre cele care de-a lungul timpului, să spun aşa, nu neapărat a tras partidul, dar a fost între primele locuri. Şi acum dacă ne uităm, avem cel mai mare număr de voturi la nivel naţional raportat la celelalte organizaţii, la alegerile din decembrie 2016.

Alin Tişe are toată susţinerea pentru a candida la o funcţie de conducere, de la cea de preşedinte până la oricare altă funcţie, dar că va trebui să fie şi alţi colegi de la Cluj care să acceadă în funcţii de conducere la nivelul Biroului Permanent Naţional, având argumentul experienţei politice şi al performanţelor electorale, a fost de părere Daniel Buda.

Întrebat dacă PNL poate beneficia la nivel naţional de experienţa politică şi administrativă a lui Emil Boc, preşedintele PNL Cluj a spus că acesta este foarte implicat în activitatea internă a partidului, dar a evitat să răspundă la întrebarea dacă primarul Clujului ar putea viza o funcţie de conducere la centru în PNL.

Daniel Buda a afirmat că toată conducerea PNL a acceptat propunerea făcută de filialele din Nord-Vestul Transilvaniei, şi anume să fie făcute alegeri în toate organizaţiile, de jos în sus, până la funcţia de preşedinte al partidului, într-un termen rezonabil, astfel încât acest calendar să se încheie la sfârşitul lunii mai, cel târziu la începutul lui iunie. Până acum şi-a mai anunţat intenţia de a candida la preşedinţia PNL Cluj primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Comenteaza