USR şi-a stabilit candidaţii pentru europarlamentare. Clujeanca de pe listă

USR şi-a stabilit candidaţii pentru europarlamentare. Clujeanca de pe listă

USR a stabilit, joi, lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019. Printre candidaţi se află şi un reprezentant al Clujului.

Cristian Ghinea se află pe primul loc al candidaţilor USR la europarlamentare, urmat de Clotilde Armand şi de Nicolae Bogdănel Ştefănuţă.

Umătorii pe listă sunt Vlad Marius Botoş, Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniuţ, Radu Ionuţ Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adriana Cristian, Camelia Carmen Crişan, Gheorghe Ţăranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Vărzaru.

 

Cine este Adriana Cristian, reprezentatnta Clujului

Adriana Cristian, locul 10 pe lista candidaților USR la alegerile europarlamentare 2019, are 36 de ani, este inginer telecomunicații şi s-a înscris în partid în 2016.

"Doctorandă la Facultatea de Științe Politice și absolventă al masterului Facultății de Studii Europene, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Adriana are în prezent o companie de training și consultanță, predă seminarii la doctorat și oferă traininguri de business.

În 2016 era în concediul de maternitate, devenise mamă pentru a doua oară. Urma cursurile masterului de Studii Europene dar simțea că vrea să facă mai mult. S-a înscris în USR Cluj după ce a fost la câteva întâlniri și dezbateri de-ale filialei și a descoperit că oamenii sunt organizați și puși realmente pe treabă. A candidat la alegerile parlamentare din 2016 și a strâns semnături pentru ca USR să intre în Parlament în toate orașele din județul Cluj împreună cu mama și cele două fetițe. A simțit că oamenii răspund la noul val de implicare în politică al tinerilor dar a găsit și furie pentru că o parte dintre cei cu care vorbea pe străzi erau neîncrezători în posibilitatea schimbării adusă de un nou partid format din oameni care nu mai făcuseră politică.

În Parlamentul European propune trei soluții, pe termen scurt, mediu și lung, care să răspundă unui scop și unor obiective clare de dezvoltare ale Uniunii. Pe termen scurt are în vedere încurajarea proiectelor internaționale intra-UE și în special cele care conțin parteneriate cu țările mai puțin dezvoltate.

Pe termen mediu, susține migrația personalului calificat dinspre țările dezvoltate către cele mai slab dezvoltate. Spune că domeniul IT din România este un bun exemplu în acest sens și poate fi exploatat mai bine prin atragerea specialiștilor din alte țări. Adriana are în jurul său familii de germani, belgieni, englezi care și-au lăsat țările pentru a locui în România.

Pe termen lung, cetățeanul european trebuie să aibă aceleași oportunități în toate colțurile Uniunii. Adriana propune implementarea unui curs obligatoriu online de Educație civică europeană unic pentru toate țările UE, cu examen online unic. Spune că beneficiile unui astfel de program vor fi multiple: integrare, reducerea discrepanțelor între Est-Vest prin acces la informație, promovarea Uniunii în cadrul țărilor membre, egalitate de șanse, pregătirea cadrului pentru învățământul viitorului", arată USR, în prezentarea candidatului postată pe Facebook.

Alegerile europarlamentare vor avea loc la finalul lunii mai 2019.

Lista primilor 15 candidați USR, din cei 43, la alegerile europarlamentare 2019:

1. GHINEA Cristian - Sector 3
2. ARMAND Clotilde-Marie-Brigitte - Sector 1
3. ȘTEFĂNUȚĂ Nicolae Bogdănel  - Sibiu
4. BOTOȘ Vlad-Marius - Arad
5. GHEORGHE Vlad-Dan - Sector 6
6. RENIUȚ Anamaria Naomi - Brașov
7. GHELMEZ Radu-Ionuț - Diaspora
8. MIHAIU Radu Nicolae - Sector 2
9. LORINCZ Iulian Ștefan - Diaspora
10. CRISTIAN Adriana - Cluj
11. CRIȘAN Camelia Carmen - Sector 6
12. ȚĂRANU George - Iași
13. GURLUI Silviu-Octavian - Iași
14. STOIAN Teodora - Sector 3
15. VĂRZARU Alexandru-Gabriel - Timiș

Comenteaza