Va avea PNL candidat propriu la alegerile prezidențiale? Anunțul lui Nicolae Ciucă

Va avea PNL candidat propriu la alegerile prezidențiale? Anunțul lui Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la sediul partidului, că poate spune cu toată responsabilitatea că PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale.

Președintele Senatului a dat asigurări că liberalii vor avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Dar, acum, când discutăm şi nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat preşedintele PNL, potrivit news.ro.

Întrebat dacă vede posibil scenariul în care PSD îl poate susţine pe Nicolae Ciucă, liderul PNL a spus: ”Dacă ne uităm la cifrele obţinute de fiecare partid, suma lor e considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi generale”.

Liderul liberalilor a fost întrebat şi despre un tandem Nicoale Ciucă preşedinte şi Marcel Ciolacu premier.

”După ce avem alegerile şi vedem care sunt din nou rezultatele şi opţiunea cetăţenilor la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament care să formeze o coaliţie pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilităţii în continuare. Pentru că aceşti aproape trei ani de zile ua demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţară să treacă prin situaţii deosebite, situaţii de criză şi, cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt va fi nevoie de stabilitate politică”, a mai declarat Ciucă.

Comenteaza