Vasile Dîncu, despre eșecul PSD-PNL de la primăria Capitalei: „A fost un proiect ușor utopic”

Vasile Dîncu, despre eșecul PSD-PNL de la primăria Capitalei: „A fost un proiect ușor utopic”
| Foto: facebook.com/vasilesebastiandincu

Liderul PSD Cluj este de părere că ce s-a întâmplat cu candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la PMB este o lecţie, să nu se mai facă peste noapte proiecte politice pe termen lung.

Gabriela Firea are prima şansă la alegerile pentru Primăria Capitalei, dacă Sebastian Burduja ajunge la scorul PNL din Bucureşti şi ia voturi din bazinul electoral al lui Nicuşor Dan, a spus la RFI senatorul PSD Vasile Dîncu.

Alegerile din Bucureşti vor fi un spectacol electoral în campanie şi la vot. Vom avea, după părerea mea, un vot destul de strâns, va fi o bătălie între votul de partid şi încercarea lui Nicuşor Dan de a-şi menţine status quo-ul (...). Intrarea Gabrielei Firea în acest moment şi a lui Sebastian Burduja strică oarecum echilibrul sau bătălia care părea să fie una în doi între Popescu Piedone, candidatul venit din popor, să zicem aşa, din stradă şi primarul general al Capitalei. Deci se schimbă, devine o bătălie de partid, în care forţa de mobilizare a PSD-ului o propulsează pe Firea din prima pe locul al doilea (...). Lupta va fi una strânsă pentru câştigarea Capitalei”, a afirmat Vasile Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD susține că ideea candidatului comun la PMB a venit prea târziu.

La Bucureşti era un proiect poate că uşor utopic, pentru că venea un pic cam târziu, dar era un proiect de a arăta că alianţa poate funcţiona foarte bine la Bucureşti, într-un loc simbolic pentru România şi de aici încolo să meargă o alianţă politică mai departe (...). Faptul că nu a funcţionat arată mai multe lucruri, arată că nu am fost destul de bine organizaţi, pentru că dacă am fi lansat un candidat comun cu şase luni înainte, putea fi testat, se putea face o campanie mult mai aşezată pe publicul ţintă, cu idei şi pe aspecte importante ale judecăţii de valoare (...). Este o lecţie pentru ca altă dată să ne gândim la proiecte politice pe termen lung, să ne gândim din timp, să nu le facem peste noapte, cred că asta a fost principala problemă", a explicat Dîncu.

Comenteaza