Vești proaste! Cancelarul Austriei anunță că își menține veto-ul negativ pentru Schengen asupra României

Vești proaste! Cancelarul Austriei anunță că își menține veto-ul negativ pentru Schengen asupra României
| Foto: digi24.ro

Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei şi României până când situaţa se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

"Veto-ul Austriei la Schengen rămâne în vigoare până când situaţia se va schimba substanţial", a declarat cancelarul federal Karl Nehammer, care luni va vizita frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, un punct prin care mulţi migranţi ilegali intră în Uniunea Europeană pentru a-şi continua călătoria spre Europa de Vest.

Nehammer a susţinut că "atâta timp cât spaţiul Schengen nu funcţionează", acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA.

Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde "sprijin deplin" României şi Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

"Bulgaria trebuie să fie în măsură să stabilească o protecţie a frontierelor la fel de puternică precum cea din Grecia. În acest scop, fondurile necesare trebuie să fie puse la dispoziţie din bugetul UE", a spus el.

Atât România, cât şi Bulgaria au fost excluse din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor şi persoanelor la reuniunea miniştrilor de interne ai UE de la Bruxelles din 8 decembrie, din cauza veto-urilor exprimate de Austria şi Olanda. C

roaţia a fost admisă, deoarece candidatura sa a fost aprobată de toate ţările membre.

Comenteaza