Victor Ponta a venit la Jucu să asculte soluţiile ţăranilor la problemele economice ale României GALERIE FOTO / VIDEO

Victor Ponta a venit la Jucu să asculte soluţiile ţăranilor la problemele economice ale României GALERIE FOTO / VIDEO
Preşedintele PSD Victor Ponta a venit astăzi în comuna clujeană Jucu, dar nu ca să critice Guvernul sau decizia companiei Nokia de a închide fabrica din localitate, ci ca să asculte soluţiile ţăranilor la problemele economice ale ţării, după cum a spus el însuşi într-un discurs în faţa dispensarului medical.

"E uşor şi corect să spui că acum lucrurile merg prost, dar oamenii aşteaptă, dincolo de partea politică, să vadă şi ceea ce învăţăm din lecţiile de acum", a spus Ponta.


Preşedintele PSD a venit la Jucu însoţit de preşedinţii PSD şi PNL din Cluj, Remus Lăpuşan şi Marius Nicoară, dar şi de mai mulţi senatori şi deputaţi ai celor două partide. Între cei prezenţi cu Ponta se numără şi Ioan Rus, fost ministru de Interne. Între cei care au luat cuvântul se numără şi mai mulţi primari sau viceprimari din comunele clujene, cum ar fi Apahida şi Corneşti, dar şi consilieri locali ai PSD.

La întâlnirea din Jucu au venit câteva zeci de ţărani, dar şi de angajaţi ai fabricii de telefoane mobile Nokia. Între aceştia din urmă se numără şi Sergiu Blende (24 ani), "viitor disponibilizat" după cum se recomandă el însuşi. "Mă gândesc la ce ne va aştepta. Piaţa locurilor de muncă este destul de scăzută acum", i-a spus el lui Ponta. "Dacă-mi zicea cineva de 50 de ani că nu-şi va găsi loc de muncă, mai înţelegeam, dar la 24 de ani...", a venit răspunsul.

Viceprimarul din Apahida, Grigore Fati, prezent la eveniment, spune că a vorbit "personal" cu mai mulţi angajaţi din comună ai fabricii de telefoane mobile Nokia. "Dar nu-i prea văd pe aici. Au fost presiuni ca să nu vină, au fost ameninţări", a spus el. La fabrica Nokia lucrează şi 60 de locuitori din comuna Corneşti. „Nu ştiu ce se va întâmpla cu aceşti oameni. Este foarte-foarte greu", a spus primarul Dorel Julean.

Sorin Rus (36 ani) este şoferul Primăriei din Panticeu şi a venit la Jucu pentru că soţia sa, care lucrează la fabrica Nokia de la deschiderea acesteia, va rămâne fără loc de muncă. "E adevărat că salariul nu e foarte mare, dar avem un credit, ne-am luat o maşină", a spus el. "Am venit la Jucu pentru că am crezut că se va dezbate ceva serios, închiderea Nokia, nu poveşti dn astea. Toată lumea zice, dar nu face", spune Vasile Pancea (43 ani), din aceeaşi localitate.

Comenteaza