Vor să fie transparenţi aşa cum n-au mai fost niciodată

Vor să fie transparenţi aşa cum n-au mai fost niciodată
Dacă au considerat că până acum nu era cazul să fie transparenţi în privinţa achiziţiilor, reprezentanţii PDL se întrec acum în recomandări şi planuri, care, se presupune, ar trebui să-i asigure pe cetăţeni că banul public este cheltuit cu grijă şi chiverniseală.

În urmă cu două săptămâni edilul Emil Boc se lăuda că va publica toate achizţiile pe site-ul Primăriei, iar acum colegii săi de partid au ieşit să-i facă aceeaşi recomandare şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Prefecându-se că nu ştie că măsura publicării tutror contractelor şi a achiziţiilor publice, pe site-ul Primăriei, este aplicată cu succes în Oradea - şi încă de ceva timp - primarul Clujului, Emil Boc, s-a grăbit să iasă şi se se declare unic în ţară, pentru că are curaj să sfideze noile prevederi - mult prea permisive - ale legii achiziţiilor publice. Aşadar, Boc anuunţa că începând din august, nu numai că nu va accepta să facă încredinţări directe, aşa cum legea permite pentru anumite praguri, ci va organiza chiar el selecţii de oferte, ce vor fi publice pe site-ul Primăriei. Mai mult, va publica întreaga procedură şi de asemenea va afişa toate contractele, astfel încât să nu mai existe nici o suspiciune în ce privinţa cheltuirii banului public.

Colegii săi de partid au simţit nevoia să-i propună această pildă şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. „De vreme ce pragul pentru încredinţarea directă a contractele de lucrări a crescut de la 30.000 de la 100.000 de euro, iar a contractelor de produse şi servicii de la 15 la 30.000 de euro, mi se pare normal să dăm dovadă de transparenţă şi la Consiliul Judeţean şi să-i cerem domnului Uioreanu să publice absolut toate achiziţiile pe site-ul insituţiei", a comentat consilierul PDL, Alexandru Coroian. Preşedintele administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a răspuns că nu vede nici o problemă în privinţa acestei recomandări. „Sunt cât se poate de deschis acestei propuneri. Nu înţeleg, însă, care-i rostul să vină reprezentanţii PDL să-mi ceară ceva ce puteau să implementeze chiar ei, cu mai mult timp în urmă. Dar n-am o problemă cu propunerea, dimpotrivă. Eu în permanenţă am dat dovadă de transparnţă, se ştie acest lucru. Nu cred că există cineva care poate să-mi reproşeze că nu am oferit date despre licitaţii sau lucrări, despre contracte şi angajamente",a spus Uioreanu.

 

Comenteaza