Zlati, de acord cu Boc privind vânzarea terenurilor agricole către străini VIDEO

Zlati, de acord cu Boc privind vânzarea terenurilor agricole către străini VIDEO
Deputatul PNL Radu Zlati îi dă dreptate primarului PDL de Cluj, Emil Boc. "Parlamentul ar trebui să se întrunească în sesiune extraordionară pentru votarea legii vânzării terenurilor agricole către străini", a spus astăzi Zlati. Deputatul nu este însă de acord cu condiţia de reciprocitate propusă de Boc.

Deputatul liberal Radu Zlati a declarat că parlamentarii ar trebuie să fie convocaţi în sesiune extraordinară pentru a risipi temerile cu privire la vânzarea terenurilor agricole. Aceeaşi poziţie a avut-o ieri Emil Boc.

"Personal m-aş bucura să facem o sesiune extraordinară chiar mâine, să fim chemaţi de domnul Zgonea şi să votăm în aceeaşi formă legea astfel încât să risipim temerile care evident pot să existe în sufletele unora dintre noi", a spus Radu Zlati, senator PNL.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş spune că au fost introduse în lege prevederi prin care se controlează vânzările.

"Partea în care spune că se va înfiinţa acea unitate a ministerului care să vină să controleze vânzările peste 30 de hectare cred eu că este obligatorie, dreptul de preemţiune la fel.. noi am introdus elemente prin care va proteja deţinătorii actuali de terenuri", a declarat Alexandru Cordoş, senator PSD.

Fostul premier Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescuau propus să se introducă o clauză de reciprocitate, însă parlamentarii USL nu susţin acest demers.

Preşedintele Partidului popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro Tibor, susţine că nu există o strategie a maghiarilor din Ungaria de a cumpăra masiv terenuri în Ardeal.

"Eu să fiu sincer nu am cunoştinţă de o asemenea strategie a guvernului maghiar. eu bănuiesc că este vorba de o comunicare defectă a unui funcţionar", a spus Toro Tibor.

De la 1 ianuarie, cetăţenii străini pot cumpăra fără restricţii terenuri agricole în România.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza