Proiecte "câtă frunză și iarbă" în Cluj-Napoca... Cum merge treaba în parcurile și spațiile verzi promise de municipalitate

Proiecte "câtă frunză și iarbă" în Cluj-Napoca... Cum merge treaba în parcurile și spațiile verzi promise de municipalitate

Primarul Emil Boc a prezentat stadiul proiectelor de parcuri și spații verzi ale municipiului Cluj-Napoca.

Edilul Clujului a anunțat, joi, un stadiu de 99% pentru șantierul de La Terenuri din cartierul Mănăștur. Primarul a înșirat procentele și pentru lucrările aflate în desfășurare în alte viitoare parcuri/spații verzi din oraș:

"Am început demersurile pentru parcul de la Expo Transilvania, pe cele 17 ha de acolo, avem parcul din Borhanci, unde o să intrăm în Consiliul Local cu modernizarea și extinderea, avem parcul din Bună Ziua unde este un concurs de soluții în derulare, avem parcul din Zorilor, unde avem licitația câștigată și am dat ordinul de începere - se lucrează 4 luni la proiectare și 9 luni la execuție, avem Parcul Feroviarilor în lucru, va fi finalizat anul viitor, dăm drumul la proiectul de pe Cetățuie, Parcul Est - probabil în iulie aprobăm studiul de fezabilitate și începem exproprierile și realizarea lucrărilor. Platoul de la Sala Sporturilor este în lucru și va fi de ultimă generație", a declarat Emil Boc la Napoca Live.

De asemenea, conform primarului, procentul de execuție a ajuns la 58% în Parcul Ștefan cel Mare și "undeva la 40%" în Parcul Armătura, iar în Parcul Farmec la 10%.

Emil Boc a amintit și de proiectele altor parcuri, aflate în diferite stadii - Parc 14 Iulie (foto), unde se va amenaja o zonă de peste 5.000 mp, la intersecția străzilor George Enescu, Alexandru Vlahuță, Sigismund Toduță, P-ța 14 Iulie și Giuseppe Garibaldi, de parcul Canalul Morii, unde spaţiul verde de pe culuarul Canalul Morii va fi integrat cu Parcul Rozelor, prin demolarea gardurilor care îl împrejmuiesc, iar apoi va fi legat de proiectul de reamenajare a malului Someşului sau de Parcul I. L. Caragiale, care va fi reamenajat și modernizat, inclusiv cu decopertarea Canalului Morii. 

 

Comenteaza