Ce șanse are CFR Cluj de a se califica în grupele Conference League

Ce șanse are CFR Cluj de a se califica în grupele Conference League

CFR Cluj s-a calificat fără probleme în Play-off-ul Conference League, după 1-0 în deplasare și 1-0 acasă cu Maccabi Petah Tikva.

Scorurile înregistrate în cele două confruntări cu echipa din Israel nu au reflectat realitatea din teren, elevii lui Dan Petrescu fiind net superiori.

În turul 2 preliminar, echipa ceferistă trecuse de bielorușii de la Neman Grodno, după 0-0 în tur, la Cluj, și 5-0 în deplasare, în Ungaria. Au fost mulți microbiștii care au mizat pe triumful reprezentantei României, beneficiind de un bonus fără depunere la pariuri.

Ultimul obstacol în drumul spre grupele Conference League este Pafos (Cipru), care a eliminat-o în turul 3 preliminar pe ȚSKA 1948 Sofia (Bulgaria), după 1-2 la Sofia, în tur, și 4-0 în retur. Ciprioții au obținut calificare în urma disputării prelungirilor, în care au ajuns datorită unui gol marcat în minutul 90+7! În „extra time”, viitoarea adversară a vicecampioanei României a mai înscris de trei ori, beneficiind și de faptul că bulgarii erau în inferioritate numerică.

Pafos are un lot multinațional

Pafos este antrenată de spaniolul Juan Carlos Cancedo și are jucători cotați la 23,68 milioane de euro. Doar 7 dintre cei 32 de fotbaliști din lot  sunt ciprioți. Sunt tot șapte brazilieni. Cancedo se mai bazează pe greci, croați, cehi, olandezi, argentinieni, portughezi, finlandezi, suedezi, dar și pe mijlocașul român Vlad Dragomir.

Ce șanse are CFR Cluj de a se califica în grupele Conference League

Este prima participare a acestui club în cupele europene. Și-a început aventura în turul 1 preliminar al Europa League, din postura de câștigătoare a Cupei Ciprului. A pierdut ambele manșe cu suedezii de la Elfsborg (0-3 în deplasare și 2-5 acasă), „retrogradând” în turul 2 preliminar al Conference League. Acolo a fost învinsă în prima manșă în Lituania de Zalgiris (1-2), dar și-a luat revanșa în retur (3-0), tot după prelungiri, ca și în confruntarea cu ȚSKA 1848 Sofia.

Dan Petrescu poate alcătui două echipe competitive

Convinși că elevii lui Dan Petrescu vor trece de Maccabi Petah Tikva, conducătorii grupării din Gruia au amânat meciul cu Oțelul Galați, din 17 august. Astfel, va fi timp mai mult pentru pregătirea primei confruntări cu Pafos.

Oricum, lotul CFR-ului (evaluat la 21,7 milioane de euro) este suficient de bogat cantitativ și calitativ astfel încât Petrescu să alcătuiască două echipe, una pentru SuperLiga și una pentru cupele europene. Asta s-a și întâmplat în ultimele două jocuri.

În campionat, contra Unirii Slobozia (3-0), formația de start a fost următoarea: Sava – Abeid, Graovac, Bolgado, Rocha – Fica, Keita, Păun – Nkololo, L. Munteanu, Kamara

Primul unsprezece în returul cu Maccabi Petah Tikva a fost: Sava – Mogoș, Kresic, Boben, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Korenica

Daniel Bîrligea a ieșit accidentat în jocul retur cu israelienii. Dacă este ceva serios, va fi înlocuit cu Louis Munteanu, care a marcat deja primele sale goluri pentru CFR. 

Meciul contra lui Maccabi a fost ultimul pentru Karlo Muhar, care se va transfera în străinătate. Croatul a marcat golul din prima manșă, la Sofia. 

Ce șanse are CFR Cluj de a se califica în grupele Conference League

Ce șanse sunt de calificare?

Chiar dacă ciprioții au un lot ceva mai valoros pe hârtie, CFR este favorită să se califice în grupele Conference League, prin prisma experienței internaționale superioare. 

„Sunt convins că play-off-ul e total diferit. La Pafos e plin de brazilieni, știu că am vrut să dea 4 milioane pe 2 jucători de la noi. Patronul e din Rusia, vrea să ia campionatul acolo. Nici cei de la Sofia nu erau o echipă slabă. În Europa trebuie să fii mereu atent. Eu sunt mulțumit de echipa mea, nu am luat gol”, a spus Dan Petrescu, după ce a aflat numele următoarei adversare.

Prima manșă a dublei confruntări cu Pafos se va juca la Cluj, pe 22 august, urmând ca partida din Cipru să se joace pe 29 august. Calificarea în grupele Conference League este premiată de UEFA cu 2.950.000 de euro.

Etichete
Comenteaza