Compania de Apă Someș atrage atenția: Toaleta nu este tomberon!

Compania de Apă Someș atrage atenția: Toaleta nu este tomberon!

Compania de Apă Someș continuă campania "Toaleta nu este tomberon", o inițiativă menită să promoveze conștientizarea asupra utilizării corecte a sistemelor de canalizare și protejării mediului înconjurător, prin înlăturarea corectă a deșeurilor menajere și a articolelor de igienă personală.

Sistemul public de canalizare intră ocazional în avarie, urmare a blocării lui cu materii și materiale aruncate în toalete sau chiuvete.

Blocarea sistemului de canalizare are și impact negativ asupra mediului înconjurător, iar prin refularea canalizării, asupra sănătății publice.

"Primii care sunt afectați de blocarea canalizării sunt chiar utilizatorii", atrage atenția Compania de Apă Someș S.A., în cadrul campaniei "Toaleta nu este tomberon".

"Pentru a evita un disconfort major și a evita poluarea mediului, nu aruncați în toalete sau chiuvete materiale precum:

·  șervețele umede și ștergare de hârtie, textile;

·  substanțe chimice, solvenți, carburanți, medicamente;

·  materiale de igienă personală;

·  uleiuri, grăsimi, mâncăruri.

Compania de Apă Someș S.A. va interveni de fiecare dată când se constată disfuncționalități ale sistemului de canalizare, însă aceste materii și materiale trebuie aruncate la coșul de gunoi.

Să fim responsabili în folosirea sistemului de canalizare și invităm fiecare utilizator să se alăture acestei campanii și să adopte comportamente responsabile în deversarea materiilor și materialelor în toaleta și chiuveta din gospodării, încât să putem contribui la un mediu mai sănătos și la o infrastructură mai durabilă", transmite Compania de Apă Someș S.A..

 

 

Comenteaza