Cum să îți înregistrezi marca din Cluj-Napoca?

Cum să îți înregistrezi marca din Cluj-Napoca?

Înregistrarea unei mărci reprezintă un proces fundamental în construirea unui brand.

Acesta garantează diferențierea față de concurenți, protecția business-ului, precum și obținerea drepturilor exclusive asupra brandului. Chiar dacă procedura de înregistrare a unei mărci nu este una foarte complexă, apelarea la o agenție de proprietatea intelectuală este recomandată pentru asigurarea finalizării sale cu succes.

Având o experiență de peste 15 ani în domeniile de drept comercial și proprietate intelectuală, Agenția TAS se ocupă de înregistrarea mărcilor din Cluj-Napoca. În toți anii de activitate, ei au adunat în portofoliu peste 2500 de mărci înregistrate la OSIM și mai mult de 900 de mărci înregistrate la nivel european și internațional. 

Avocații companiei oferă consultanță pe toată durata procesului, asigurând obținerea certificatului de marcă la sfârșitul acestuia. Agenția TAS este o firmă acreditată OSIM, iar membri săi sunt reprezentanți profesionali ai Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și ai Asociației Internaționale pentru Protecția Proprietății Intelectuale (AIPPI).

Cum se derulează procesul înregistrării unei mărci din Cluj-Napoca?

În înregistrarea mărcii pentru o firmă din Cluj-Napoca, ei urmează toate etapele procesului de înregistrare. Acesta începe cu depunerea cererii de înregistrare, urmată de perioada de analiză a cererii de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Ulterior, este realizată publicarea cererii de marcă și este demarată perioada pentru opoziție. În cazul în care nu există niciun brand care să se opună înregistrării, se trece la examinarea deciziei de înregistrare și închiderea procedurii. În ultimă instanță se emite certificatul de înregistrare a mărcii.

Toți acești pași sunt parcurși individual de către TAS, agenția menținând o comunicare deschisă cu clienții săi pe tot parcursul procedurii și asigurându-se că fiecare etapă este îndeplinită corespunzător. Mai mult, compania răspunde rapid și eficient la orice problemă care poate apărea în timpul procesului de înregistrare a unei mărci din Cluj.

Care sunt avantajele înregistrării unei mărci din Cluj-Napoca?

Cunoscând etapele generale ale procedurii de înregistrare, ne îndreptăm acum atenția asupra beneficiilor sale. Pentru început, este important să menționăm că taxa de înregistrare se achită o singură dată și oferă protecție pentru 10 ani. 

Mai mult, marca înregistrată oferă drept de proprietate exclusiv pentru titularul acesteia și protejează brandul în activitatea sa comercială. În continuare, marca constituie un instrument foarte puternic de marketing, deoarece prin notorietatea sa și modul de comunicare, ea poate influența pozitiv decizia de cumpărare și experiența clientului.

Aceasta constituie și un element de diferențiere față de concurenți, contribuind la distingerea în piață și la evitarea confuziei consumatorului. În termeni generali, marca reprezintă cartea de vizită a business-ului.

Care sunt avantajele înregistrării unei mărci din Cluj-Napoca cu Agenția TAS?

În prezent, există numeroase firme care oferă servicii de înregistrare marcă în Cluj. Agenția TAS se distinge de acestea prin mai multe aspecte. În primul rând, compania realizează o verificare inițială a disponibilității mărcii și oferă recomandări privind modalitatea de înregistrare. Astfel, pot fi evitate orice probleme legate de existența unor mărci similare sau identice și este eliminat riscul intrării într-un proces de opoziție.

În continuare, Agenția TAS asigură pregătirea și depunerea a cererii complete, asumându-și responsabilitatea desfășurării întregului proces propriu-zis de înregistrare. În final, business-ul se ocupă de obținerea și transmiterea certificatului de marcă. Pe tot parcursul procesului, Agenția TAS oferă consultanță, menținând o comunicare deschisă.

Care sunt costurile înregistrării unei mărci din Cluj-Napoca?

Prețul înregistrării unei mărci este compus din taxele fixe impuse de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și costurile variabile cerute de către o agenție. De asemenea, el diferă în funcție de tipul de marcă înregistrată, cele trei categorii principale fiind: verbală, alb-negru și color. Apelând la Agenția TAS, o companie va achita 2195 RON pentru primul tip, 2344 RON pentru cel de-al doilea și 3090 RON pentru cel din urmă. Aceste sume includ atât taxele OSIM, cât și costurile de agenție.

Companiile din Cluj-Napoca care doresc să își înregistreze marca mai pot profita însă de rambursări de 75% la taxele de înregistrare. Fondurile sunt limitate în acest an, iar începând de anul viitor acestea nu vor mai fi disponibile.

Agenția TAS este o firmă din Cluj-Napoca, alcătuită din avocați specializați în domeniul proprietății intelectuale și în dreptul comercial, cu o vechime de 15 ani în domeniu. Compania oferă suport juridic și îndrumare în protejarea numeroaselor drepturi de proprietate intelectuală, printre care se numără marca, numele de domeniu, drepturile de autor, contractele și licențele, precum și tranzacțiile cu proprietatea intelectuală.

Comenteaza