P DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024 / Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024 / Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică autohtone și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat bucătari renumiți și artizani precum: Mircea Groza, Ioan Bebeșelea, Cezar Ioan, Nicolai Tand, care au propus sau au reinterpretat diverse meniuri traditionale românești, iar pe scena din Grădina Da Pino au performat artiștii: Mihai Bogdan Simion, Adrian Naidin, Grupul Iza.

Ediția din această primăvară va oferi clujenilor un ospăț tradițional românesc, orchestrat de echipa Da Pino și amfitrionul nostru - Chef Alex Petricean -, cu sesiuni de gătit în aer liber, la foc cu lemne și degustări "la botu' calului” și un concert live, susținut pe scena din grădină de artistul Mărgineanu & Banda.

 


Alex Petricean, ambasadorul noii bucătării românești, a devenit cunoscut ca bucătar concurând la emisiunea culinară Master Chef, iar dupa aceea a lucrat pentru diverse restaurante din Ghidul Michelin.

În România, a lucrat ca bucătar la restaurantul Maize –primul concept de farm-to-table de la noi - și în 2019 și-a deschis propriul restaurant- Noua. Bucătarie Românească. Astfel, pe lângă statutul de Head Chef, Petricean a devenit antreprenor și și-a propus să transpună în realitate întreaga sa viziune asupra gastronomiei și a bucătăriei locale, cu care a cucerit publicul și a obținut prestigiosul titlu de “Cel mai bun Chef al anului 2018”, oferit de ghidul Gault & Millau.

Mihai Mărgineanu este cântăreț, actor și compozitor român de muzică folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii. Cea mai cunoscută melodie a lui Mărgineanu, este "Mă iubește femeile" -o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezoianu, din care artistul a păstrat doar melodia și a rescris o parte din versuri.

Sâmbătă, pe 25 mai, de la ora 17:00, Da Pino își așteaptă participanții la Degustările din Grădină, cu bucate tradiționale, reinterpretate de artizanii noștri. Preparatele vor fi pregătite la jar sau la ceaun, cu ingrediente proaspete locale de cea mai buna calitate, într-o contopire de gusturi, arome si miresme, care ne vor aminti de bunici și de copilărie.

În jurul orei 19:00, sesiunile de degustări vor fi acompaniate de concertul lui Mărgineanu & Banda.

Iar pe cei care doresc să servească meniul complet pregătit de Alex Petricean, în compania acestuia, îi invităm la cină în interiorul elegant Da Pino Salone Superiore de la etaj, la ora 20:30.

Prețurile locurilor la Culinăria, care includ fie accesul la concert, fie degustări sau meniul pentru cină și accesul la concertul lui Mărgineanu oscilează între 75 -300 Ron.

Detaliile despre program și rezervări vor fi afișate pe platformele online dapino.ro sau pe rețelele de social-media @dapino_cluj.

 

Etichete
Comenteaza