P Iulius Mall Cluj și TIFF te invită la film, în aer liber. Lungmetraje și documentare internaționale rulează în Iulius Parc

Iulius Mall Cluj și TIFF te invită la film, în aer liber. Lungmetraje și documentare internaționale rulează în Iulius Parc

Iulius Mall Cluj este susținător al evenimentelor menite să aducă împreună comunitatea  sub umbrela culturii.

Ca în fiecare an, Iulius Mall este partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), iar Iulius Parc redevine un cinema în aer liber, unde iubitorii de lungmetraje și documentare se întâlnesc. TIFF are loc în mai multe locuri din Cluj-Napoca, iar pe ecranul amplasat în Iulius Parc vor rula pelicule apreciate la nivel internațional, care îi vor duce pe spectatori într-o călătorie în jurul lumii.

În perioada 14 – 24 iunie 2024, Cluj-Napoca găzduiește o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Evenimentul are loc în mai multe locații din oraș, printre care și Iulius Parc, unde în fiecare seară a festivalului, începând cu ora 21.45, vor rula pelicule din categoriile Supernova (necompetitivă a celor mai semnificative lungmetraje și documentare ale anului, premiate în festivaluri internaționale), Focus Japan (omagiu adus cinematografiei japoneze), Lună Plină (necompetitivă cu filme de groază, thriller sau fantastice), Ziua Maghiară și Larger than Life (care prezintă destine ale unor personaje remarcabile).

Intrarea se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe site-ul TIFF, iar prețul acestuia este de 20 de lei pentru fiecare film care rulează în Iulius Parc.

Vineri, 14 iunie, în Iulius Parc vom vedea pelicula „Utopia de beton", a cărui acțiune se petrece în orașul Seul, transformat într-un morman de moloz după un cutremur devastator. „Păzitorii formulei", un film bazat pe evenimente reale, spune povestea mai multor oameni de știință care au fost expuși unor doze letale de radiații în timpul Războiului Rece, şi va putea fi văzut sâmbătă, în Iulius Parc. Duminică, povestea despre simplitate și fericire a unui muncitor din Tokyo se vede în pelicula „Zile perfecte", de Wim Wenders.

Filmele continuă și săptămâna viitoare în Iulius Parc, astfel: luni, 17 iunie – „Nedoriții. Blocul 5 nu se predă", marți – „Vampir umanist caută sinucigaș", miercuri – „Jucătorul de șah", joi – „Dincolo de granițe", vineri – „Shoshana", sâmbătă – „Primul slam dunk", duminică – „Diagnostic: Dizident", iar luni, 24 iunie – „O viață remarcabilă", cel mai nou film cu Sir Anthony Hopkins.

Te așteptăm la filmele marca TIFF, în Iulius Mall Cluj!

Comenteaza