Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite

Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite
Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite
Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite
Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite

Atunci când stăpânești bine mai multe limbi, perspectivele pe care le ai depășesc orice limită.

Îți sunt de folos atunci când călătorești, te ajută să formezi noi conexiuni, iar abilitățile deprinse din tot acest proces de învățare îți oferă numeroase oportunități de dezvoltare profesională și personală, fie că vorbim de România sau trecem dincolo de granițe.

Limba germană se bucură de un impact foarte mare în România, fiind întâlnită în majoritatea universităților și companiilor internaționale care își au sediul pe teritoriul nostru. 

Pentru adulți, cunoașterea limbii germane poate însemna oportunități de angajare în multinaționalele din țară și din străinătate. Astfel, fiecare cunoscător de limba germană poate dobândi un salariu mai bun, o funcție mai importantă și își poate clădi un viitor mai bun.

Pentru copii, limba germană aduce o multitudine de oportunități încă de la vârste fragede, oferindu-le o perspectivă diferită, o dezvoltare personală mai armonioasă, dar și oportunități unice la nivel educațional, precum burse, activități extraccuriculare, schimburi de experiență sau accesul la universități de renume din străinătate.

Când ne referim la mediul germanofon din România și la educația în limba germană, un reprezentant de seamă este Asociația Gutenberg - cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România. Cu o vechime de 12 ani+, aceasta deține un portofoliu impresionant de 160 de proiecte și programe educaționale, printre care se numără proiecte de tineret și tabere educaționale, toate având în comun limba germană și educația non-formală.

Datorită interesului și cererii pentru oportunități de formare și dezvoltare profesională, am lansat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

- Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite

Limba germană pentru adulți: o experiență inedită pentru un viitor de succes

Centrul Gutenberg organizează cursuri online și oferă resurse educaționale pentru toți adulții motivați să învețe limba germană. 

Cei interesați pot opta între cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, sau pentru cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană.

Cursurile de germană online nu sunt pre-înregistrate, se desfășoară cu un profesor, care în continuare explică, predă și care facilitează discuții și dialoguri cu participanții la curs. În plus, prețul scăzut al cursurilor și faptul că fiecare participant poate accesa cursul de acasă într-o manieră mult mai confortabilă, sunt câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți aleg educația online.

Mai bine de 400 de cursanți au fost încântați de educația în mediul online. Este rândul tău să testezi beneficiile programelor educaționale online, prin participarea la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Limba germană pentru copii și adulți – perspective fără limite

Limba germană pentru copii: învăță limba germană distrându-te 

În cadrul cursurilor organizate la Centrul Didacto, copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani vor fi ghidați în învățarea limbii germane cu ajutorul metodelor non-formale. Aceste cursuri sunt concepute în vederea stăpânirii limbii germane la nivel începător, intermediar sau avansat, punând accent pe dezvoltarea personală a celor mici, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive și distractive.

Programele educaționale Didacto sunt calitative și se desfășoară atât online, cât și cu prezență fizică. În mediul online ne întâlnim la cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, iar offline la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, organizate vara și iarna, având tematici diverse.

Deoarece suntem convinși că putem livra experiențe educaționale de calitate, vă oferim posibilitatea de a participa la sesiuni gratuite demonstrative, pentru a afla cum se desfășoară acestea, care este dinamica grupului, metodele de predare și chiar evaluarea nivelului lingvistic al copilului.

Vă invităm să accesați site-urile Centrului Gutenberg și Didacto, pentru a învăța limba germană împreună!

Comenteaza