Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a construcțiilor, își consolidează prezența în România și deschide un al doilea sediu, la Cluj

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a construcțiilor, își consolidează prezența în România și deschide un al doilea sediu, la Cluj

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a mediului construit, își consolidează prezența pe plan local, prin deschiderea unui nou sediu, la Cluj, după o prezență de 13 ani în România.

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a construcțiilor, își consolidează prezența în România și deschide un al doilea sediu, la Cluj

 

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a mediului construit, își consolidează prezența pe plan local, prin deschiderea unui nou sediu, la Cluj, după o prezență de 13 ani în România. Anual, Sixense România investește aproximativ 8% din cifra de afaceri în dezvoltarea afacerii și instruirea specialiștilor săi. 

Consolidare a business-ului pentru compania care monitorizează siguranța structurală a mediului construit din România

În 2023, Sixense România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro și, în prezent, are o echipă ce numără 25 de persoane. Dezvoltarea continuă a companiei este marcată, anul acesta, de deschiderea unui al doilea sediu, la Cluj, pe lângă biroul existent în București. 

Sixense România are deja în portofoliu o serie de proiecte importante în regiunea de vest a țării și a derulat până acum activități de încercare cu probe pentru mai multe proiecte de infrastructură rutieră din zonă, oferind, de asemenea, servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp în execuție și în exploatare pentru o serie de construcții civile din Cluj și proximitate.

„Deschiderea celui de-al doilea sediu reprezintă, pentru noi, o dovadă a consolidării business-ului nostru și un răspuns la solicitările pe care le-am primit pentru serviciile noastre, atât în sfera de proiecte publice de infrastructură, cât și în categoria de investiții și dezvoltări private. După 13 ani de activitate în România, cu o hiper-specializare pe tot ceea ce înseamnă soluții de urmărire a comportării construcțiilor în timp, ne bucurăm să creștem, să confirmăm dezvoltarea acestei nișe în care activăm și să fim mai aproape de profesioniștii și decidenții care au nevoie de serviciile noastre”, a declarat Mariana Garștea, Director General Sixense România & SEE.  

Sediul din Cluj este format din specialiști cu experiență semnificativă: ingineri topografi, geologi și geotehnicieni. Compania intenționează creșterea echipei locale pe parcursul acestui an, în funcție de proiectele derulate în regiune și de oportunitățile pieței. Sediul din Cluj este condus de Gabriel Costin, Coordonator lucrări de monitorizare geotehnică și principalul responsabil pentru dezvoltarea Sixense România în zona de vest a țării. 

Investiții anuale de peste 100.000 de euro în dezvoltarea companiei

Deschiderea celui de-al doilea sediu al companiei este parte din consolidarea afacerilor Sixense în România. Anual, compania investește peste 100.000 de euro în dezvoltare, pentru activități precum: programe de training și formare pentru specialiștii săi, certificarea sau recertificarea pe mai multe standarde de calitate ale domeniului (managementul calității, al mediului, al sănătății și securității operaționale), retehnologizare și îmbunătățirea echipamentelor tehnice utilizate și altele. 

În 2023, Sixense România s-a autorizat și ca laborator de analize și încercări în construcții, devenind singura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizării structurale și geotehnice. 

Inovație în domeniu, prin soluții de monitorizare automatizată și în timp real 

Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitale personalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu dezvoltatori, proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții. 

De-a lungul timpului, compania a contribuit la inovarea domeniului său de activitate, prin soluții de monitorizare automatizată și în timp real, care permit urmărirea de la distanță a proiectelor de construcții complexe, cu un grad de risc ridicat. De asemenea, Sixense România a efectuat, numai în ultimul an, peste 50 de lucrări de încercare cu probe pentru proiecte de infrastructură rutieră, activitate esențială pentru testarea siguranței podurilor date în exploatare.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București, Tunelele Daneș și Sighișoara, Linia de metrou 4 București, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Pod nou Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Podul suspendat de peste Dunăre de la Brăila (încercare cu probe), Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ș.a. 

Despre Sixense România

Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitale personalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.

Compania oferă tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, precum și inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management) și platforme informatice digitale. Sixense România este prezent de peste 13 ani pe piața locală și face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București, Tunelele Daneș și Sighișoara, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Linia de metrou 4 București, Pod nou Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ș.a.

Compania este și membru co-fondator al Asociației Profesionale de Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS). 

Sixense România are birouri în București (Str. Banul Dumitrache, nr. 30, sector 2) și în Cluj (Str. Plevnei, nr. 35). 

Etichete
Comenteaza