Tot ce trebuie să știi despre variație în poker: Cum poți să treci mai ușor peste perioadele nefaste

Tot ce trebuie să știi despre variație în poker: Cum poți să treci mai ușor peste perioadele nefaste

Oricât de bun ai fi la poker, în acest joc vei avea momente în care lucrurile nu vor funcționa așa cum îți dorești.

Implicit, rezultatele nu vor fi cele pe care le aștepți. Nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece printr-o situație de acest gen trec și cei mai buni jucători. În termeni de specialitate, acest proces se numește variație. E indicat să înțelegi acest concept și să îți dai seama ce ai de făcut pentru a reuși să treci peste variație.

Variația în poker înseamnă fluctuațiile pe termen scurt de la rezultatele pe care le anticipezi. Chiar dacă iei decizii care ți se par corecte, rezultatele sesiunilor tale se schimbă față de seriile câștigătoare pe care poate le-ai avut în trecut. În poker, astfel de momente sunt firești. 

Ține, într-o oarecare măsură, chiar și de probabilitățile matematice. Să spunem că ai o pereche AA contra unui adversar care are KK. Din punct de vedere matematic, ai 80% șanse de câștig. De cele mai multe ori vei câștiga, dar vor fi și situații în care vei pierde. Multiplică acest exemplu și îți vei da seama mai bine ce înseamnă variația.

Efectele variației în poker

Variația are mai multe efecte pentru un jucător de poker. De la pierderi financiare, până la lipsa de încredere și stări de nervozitate, toate acestea sunt rezultatul variației.

Pierderi financiare – În momentul în care joci pe mize reale, automat variația se traduce și în pierderi financiare. Ține doar de disciplina ta financiară pentru a trece mai bine peste.
Frustrare și nervi – Dacă pierzi o mână precum cea din exemplul de mai sus, sunt șanse bune să te enervezi. Tu știi că ai procedat corect și aveai avantaj, dar pur și simplu ai pierdut.
Lipsă de încredere – Pe termen lung, o serie mai lungă de eșecuri se poate traduce și în lipsă de încredere în forțele proprii. Nu trebuie să te demoralizezi deoarece variația este ceva firesc.

Ce poți face pentru a depăși variația din poker?

Variația este inevitabilă și e bine să fii conștient de acest lucru. Mai departe, ține doar de tine să depășești momentele mai puțin favorabile. Spre exemplu, poți lua în calcul sfaturile pe care ți le prezentăm mai jos.

Acceptă că variația este ceva firesc în poker

Mulți jucători se enervează brusc în momentul în care ajung într-un astfel de punct. E greșit să faci acest lucru. Variația este ceva absolut firesc și nu are legătură neapărat cu nivelul tău. Dacă ai atins constanța în trecut și ai ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai decurg așa cum îți dorești, fii răbdător. Dacă niciodată nu ai fost la un nivel ridicat, atunci încearcă să îți îmbunătățești strategiile.

Disciplina financiară devine și mai importantă

Gestionarea bugetului când joci poker este o componentă esențială tot timpul. Dar devine cu adevărat crucială când lucrurile nu merg așa cum îți dorești. Câteva pierderi la rând te pot zdruncina din mai multe puncte de vedere. Așa că asigură-te că acorzi o importanță și mai mare gestionării bugetului. În niciun caz nu trebuie să joci la recuperare cu gândul că o dată și-odată vei câștiga. Fii disciplinat și nu miza niciodată sume mai mari doar pentru că ai suferit câteva pierderi.

Învață din experiența altor jucători

Există comunități formate din pasionați de poker în cadrul cărora jucătorii se ajută între ei. Dacă ai prieteni pasionați de poker, ai putea să discuți despre ei pentru a afla cum au procedat când s-au aflat în această situație. O altă soluție este să intri pe forumuri specializate pentru a comunica direct cu jucători de poker. De multe ori, o părere din exterior îți poate deschide ochii. Așa că nu ezita să recunoști că ești într-un punct în care lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești.

Ai răbdare

Este adevărat, răbdarea este un lucru greu de obținut. Mai ales când vii după o serie pozitivă, e greu să accepți că nu mai ai rezultatele dorite. Dar gândește-te că în poker toată lumea își dorește să câștige, astfel că e firesc ca și adversarii tăi să obțină rezultate bune, mai ales dacă și ei depun eforturi pentru a progresa. Încearcă să fii răbdător, să nu pui presiune prea mare pe tine pentru a nu fi copleșit de emoții. Cu cât vei fi mai calm, cu atât îți va fi mai ușor să treci peste momentele mai puțin bune. Acceptă-le ca fiind ceva firesc și vei vedea că prin calm, studiu și exercițiu te vei întoarce la nivelul tău. Nu ar strica să îți diversifici și activitățile în perioadele mai puțin nefaste, pentru a nu sta doar cu gândul la poker. 

Etichete
Comenteaza